Update: Rebranduirea Realitatea TV prin mușchi de bodyguarzi și un Colegiu Editorial

Nu știu dacă războiul dintre Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță este real – ”pe bune”, ca să zic așa – sau cei doi se luptă de ochii lumii, dar, fie că e vorba de o înțelegere între ei fie că nu, au reușit un lucru: până la această oră efectul obținut este acela de a recredibiliza postul tv din Casa Presei Libere. Mesajul subliminal al fiecărei știri despre piedicile pe care și le pun cei doi unul altuia este că mult-hulitul SOV a pierdut controlul editorial asupra postului, adică secvențe precum cele din stenogramele de la sfârșitul anului trecut nu se vor mai repeta. Costă bodyguarzii, apelurile la poliție, două-trei cariere de jurnaliști, aruncați la gunoi – sau la Antene – ca niște măsele stricate, mai mult decât ar fi costat o campanie de publicitate care să convingă lumea de schimbările de concept din interiorul postului? Evident că nu.
Habar nu am ce e în capul celor doi, poate chiar se ceartă, poate că plângerile penale și procesele comerciale sau civile nu le schimbă prea mult viața, dar un lucru e cert, pentru post e benefică lupta asta, câștigă în credibilitate, recuperează spectatorii goniți de dezvăluirile despre SOV… și mai știu un lucru, Ghiță și Vîntu sunt destul de inteligenți să înțeleagă și ei asta.
P.S.: Dacă într-adevăr SOV îi va lua managementul lui Sebastian Ghiță postul va fi într-un mare impas, iar mogulul are destulă luciditate să accepte că o înfrângere acum îi va aduce mai puține oale cu lături în cap decât ce se va întâmpla după fiecare dezvăluire ce o va face RTV după ce l-ar îndepărta pe Ghiță.

PS După ce în fața CNA reprezentanții Realitatea Media și cei ai Asesoft și-au mai îndulcit declarațiile, la ședința CA au decis să amâne discuțiile pentru 12 aprilie, când oamenii lui Ghiță ar trebui să prezinte un raport de activitate. În timp ce lupta se va da în instanțe, adică se amână ani buni deznodământul, postul va fi condus de un Colegiu Editorial unde fiecare tabără își poate numi favoriții…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Update: Rebranduirea Realitatea TV prin mușchi de bodyguarzi și un Colegiu Editorial

  1. Pingback: Vîntu, Ghiță, Realitatea… constatări, informații | Alecu Racoviceanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.