Referendumul din 2012… contrazicerea sondajelor din 2011

Nu vreau să avem vreun dubiu: țara viitor de portocală are… Ocupați – recunosc și eu am mușcat – cu a înțelege cât de caporal e Vasile Blaga sau cât de general e Emil Boc nu am remarcat o capcană întinsă de Traian Băsescu tot mai firavei Opoziții. La Covasna, preşedintele a spus că proiectul de modificare a Constituției e gata, că va fi supus aprobării Parlamentului și că și-ar dori ca referendumul de aprobare să fie făcut… în 2012, odată cu alegerile locale.

Sigur sunt pași mulți – dar pașii mărunți și cu efect sunt specialitatea casei la Cotroceni – cel mai dificil fiind obținerea majorității necesare pentru aprobarea proiectului, deși apariția unui Cabinet independent, care să includă persoane interesante pentru oameni care nu sunt acum în sfera Puterii, ar putea schimba configurația voturilor aleșilor neamului. Dar dacă iese schema asta, avem pentru a treia oară în ultimii ani o implicare perfect legală a președintelui în campaniile electorale, candidații PDL fiind susținuți la nivel național de mesaje simple, dar percutante, precum măcelărirea parlamentarilor, primenirea clasei politice… știți toată piesa!

De fapt, PDL are nevoie de ajutor la alegerile locale pentru că după aceea, la parlamentare, jocurile sunt mai simple dacă primarii și președinții consiliilor județene sunt de o anumită culoare. Restul e doar… contrazicere de sondaje.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Referendumul din 2012… contrazicerea sondajelor din 2011

  1. Pingback: Miercurea fără cuvinte 1 – Scrierile mele « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.