Saci cu maidanezi morţi sau cu voturi pentru primar?

Imaginile de la Botoşani sunt şocante. Sacii aceia plini cu carne caldă, bărbaţii beţi care alergau printre mormanele de cadavre ca să arunce-n gazetari şi-n protestatari cu pietre, mizeria scursă înspre oraş de la groapa de gunoi, totul pare rupt dintr-un coşmar. E clar că peste 200 de câini nu puteau fi omorâţi într-o oră cu injecţii, e clar că nu s-a procedat „ca la carte”… Dar trebuia procedat în vreun fel? Adică acele animale, devenite fără apărare în padocurile primăriei, erau condamnate la moarte? Există altă soluţie? Şi în cazul meu simt că e vorba de o făţărnicie, asemănătoare cu îmbuibarea cu tobă şi caltaboş de Crăciun, dar evitând momentul dramatic ce precede pomana porcului.

Pe faţă, nimeni nu va exclama „bine le-au făcut!” sau „dă-i încolo de maidanezi”, dar mulţi dintre noi am trăit momente de frică din cauza haitelor de câini ce bântuie oraşele. Când te fereşti de un câine care te latră nu ţi-l imaginezi neapărat băgat într-un sac de plastic… dar se pune întrebarea „altfel cum?” Cine îi ţine, cine îi hrăneşte, cine îi tratează? Sunt întrebări la care răspunsul e unul singur, dar nu ne place să-l vedem.

PS Poate părea că primarul din Botoşani, Cătălin Flutur, a riscat enorm când subordonaţii săi au comandat masacrul… Nu e aşa, a câştigat, pentru că votul, ca şi frica de maidanezi, se consumă în intimitate. Plus că în partidul său există deja un exemplu care a câştigat pe spatele maidanezilor două mandate la Primăria Capitalei…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Saci cu maidanezi morţi sau cu voturi pentru primar?

  1. Pingback: Rugăciune « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.