Scenariul final? George Maior, premier…

În timp ce paşii înapoi făcuţi de Coaliţia de guvernare par doar să pună gaz pe foc, scenariul final este la un pas de a fi definitivat. Criza actuală, în care asupra premierului Emil Boc sunt exercitate trei presiuni ( protestatarii, Opoziţia şi baronii PD-L, care simt că le fug procentele de sub picioare) nu se va rezolva decât prin schimbarea Guvernului. Asta o ştiu deja toţi, chiar dacă Opoziţia ar trebui să înţeleagă că numirea unui nou Cabinet va amâna clar alegerile până-n noiembrie.
În fine, au fost 4 nume pe lista negociată pentru a salva procentele PD-L: comisarul european Dacian Cioloş, ministrul Leonard Orban, economistul Mihai Tănăsescu şi şeful SRI George Maior. Acest „Plan B” – sacrificarea lui Boc dacă nu se obţine linişte prin diverse cedări sau chiar o remaniere – mai are acum doar un singur nume, George Maior. Sursele mele spun chiar că acesta a şi început să aibe diverse contacte pentru ca propunerea sa în Parlament să nu fie un eşec.
Numele lui Maior ca posibil premier a mai fost vehiculat toamna trecută, după vizita preşedintelui la Casa Albă. Asta ar rezolva şi problema ridicată de Victor Ponta, ca viitorul premier să fie agreat de Bruxelles şi Washington…
Pe de altă parte, Maior a fost primul care a avertizat că în România este un potenţial crescut de revolte populare, avertisment transmis pe 3 ianuarie, cu 8 zile înainte de declanşarea protestelor spontane, provocate de demisia lui Raed Arafat.
Singurele lucruri care mai sunt de discutat sunt dacă demiterea Guvernului sub presiunea străzii este un lucru înţelept şi dacă schimbarea Cabinetului mai are rost.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Scenariul final? George Maior, premier…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.