Se predă Blaga?

Am văzut în weekend puţin dintr-un film, cred că se cheamă „Monştri vs Extratereştri“ şi am rămas surprins de uşurinţa cu care te poate lua cineva de mână şi să te poarte într-o poveste. Sigur, când priveşti un film, accepţi o convenţie, ştii că eşti minţit şi atunci pare uşor să crezi că un doctor nebun a vrut să dea oamenilor rezistenţa gândacilor şi… s-a transformat într-un gândac sau că o roşie modificată genetic s-a împreunat cu un jeleu şi a ieşit un maimuţoi haios… Dar când te uiţi la ştiri convenţia cade, parcă ai vrea adevărul.

Declaraţiile făcute de Vasile Blaga la una dintre reuniunile de partid din ţară – pe la care pare că Emil Boc îl poartă doar ca să arate că nu sunt certaţi – a creat controverse, e vorba de cea legată de prietenia veşnică pentru Emiluţ şi adversitatea permanentă pentru cei din Opoziţie… Prima impresie e că Buldogul ştie deja că e învins în alegeri şi vrea o pace măcar relativ confortabilă. Alţii consideră că Blaga a transmis, de fapt, un mesaj colegilor din partid, pentru că oamenii contracandidatului său răspândesc zvonul că, dacă va câştiga alegerile, va încerca să perfecteze alianţa pe 8 ani cu Viorel Hrebenciuc despre care se vorbeşte şi în cablogramele WikiLeaks. Mai sunt unii care consideră că mesajele de solidaritate transmise de Blaga în ultimul timp ar face parte dintr-un plan mai elaborat care să-l atragă pe Boc în capcana demisiei de la Palatul Victoria. Eu cred că toate sunt aiureli şi, pe lângă că nu au importanţă, sunt şi doar frânturi dintr-un adevăr pe care-l vom descoperi doar după 14 mai.

P.S. Legat de povestiri, filme şi ştiri, mai e una interesantă. Pe 22 aprilie este adus în ţară Nicolae Popa şi, pe 27 aprilie, Sorin Ovidiu Vîntu vrea să repună stăpânire pe managementul postului său tv. Pe scurt, să-i omoare credibilitatea! Eu nu pot crede că supremaţia asupra postului şi-o dispută doi nebuni…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Se predă Blaga?

  1. Pingback: Ploile mele « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.