Secretul lui Polichinelle: Boc nu vrea să demisioneze… Anunţurile finale luni, 11 aprilie

Bătălia pentru conducerea PDL intră în faza anunţurilor oficiale. Astfel, echipa lui Emil Boc – după ce adepţii lui Vasile Blaga i-au invitat să-şi aleagă ora şi locul – vor lansa moţiunea „România dreaptă / România puternică” luni, 11 aprilie, la ora 13.00. La ora 14.30, Blaga îşi va lansa şi el moţiunea „O Românie dreaptă / O Românie europeană”. Festivităţile se vor ţine la sediul partidului, în Aleea Modrogan.

Între timp, planul lui Traian Băsescu şi al adepţilor săi din partid ca premierul să-şi anunţe demisia simultan cu lansarea candidaturii pentru preşedinţia partidului pare că nu se va îndeplini, ultimele informaţii arătând că Boc i-ar fi spus preşedintelui că va demisiona doar după ce va câştiga PDL, şedinţa de azi, în care şi-a asumat din nou răspunderea, fiind gestul său de frondă. Asta se întâmplă din două motive – pe care le-am mai expus pe larg –, principalul fiind acela că Boc e conştient că va pierde sprijinul multor filiale dacă nu candidează de la înălţimea (ştiu că nu e bine ales cuvântul) fotoliului de premier. În secundar, Boc înţelege că un vot de încredere al Parlamentului pentru un Guvern nou este un risc inutil acum, mai ales că pierderea majorităţii se va sparge tot în capul său…

Încă una confirmată de mai multe surse, după ce am mai publicat-o, se pare că singurul tehnocrat dispus să-şi asume riscul de a alcătui un cabinet a rămas Călin Georgescu – economistul deja strângând CV-uri de independenţi –, ceea ce poate fi interpretat ca un succes al lobby-ului echipei lui Blaga la Cotroceni.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.