Un lucru bine făcut. O zi mai târziu

Ah, ce durere! Coruptul aleargă cu telefonul la liber, evazionistul dă cu monetaru-n țărână și scrie mailuri în care le urează ”O primăvară frumoasă!” tuturor complicilor, iar SRI, pentru că nu-și mai poate folosi tehnica decât la Candy Crash, face pe net giumbușlucuri cu ghiocei neacoperiți!
Toate astea, care aprigă durere le provoacă multor bocitori de profesie, ar fi trebuit să dureze cât mai puțin.
Lăsând gluma la o parte, dar, până la urmă nu văd de ce aș fi eu singurul serios, timpul dintre publicarea motivației Curții Constituționale și rezolvarea temporară a situației, printr-o Ordonanță de Urgență, trebuia să fie cât mai scurt. În acest interval nu se pot cere mandate de urmărire, cele deja operative produc probe neutilizabile. Știți despre ce e vorba că doar aveți și voi televizoarele pornite.
Ministerul Justiției avea ordonanța pregătită, purtase și discuții cu procurorii și cu SRI, că doar bănuiau ei despre ce e vorba în motivarea Curții. Și atunci de ce ședința de Guvern în care o vor adopta e fixată pentru vineri, la 19.30, când tot omul sănătos la cap o ia pe Valea Oltului, spre casă?

Simplu, pentru că o asemenea hotărâre are nevoie de o aprobare a CSAT. Aha, veți spune, să fi convocat CSAT de miercuri, de când a apărut motivarea! Să nu mai zburde coruptul și să dea, pe banii noștri, sms-uri la gagici.
Măcar joi, na, e o situație de urgență, să se adune toți de pe drumuri și să rupem teroristul!
Păi, nu putem, abia vineri, mai pe după-amiază. Că lipsește unul. Dar vine. A promis.
PS Mie mi s-a părut că și popa ăla de la Ierusalim avea rasa cam scurtă și strâmt-provocatoare!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.