Vîntu, Ghiță, Realitatea… constatări, informații

Există un câștigător în lupta dintre Sorin Ovidiu Vîntu și Sebastian Ghiță? Primul impuls este să spui că da, e omul de afaceri din Ploiești, pentru că păstrează managementul Realității TV… Păstrează ce? După înregistrările postate de fidelii lui SOV, a mai manageria postul tv devine o misiune imposibilă… De ce cred asta?

Încă din 4 aprilie, când cei doi se amenințau prin declarații date presei, am spus că nu discutăm de doi proști și că amândoi înțeleg că marea problemă a credibilității postului era legătura cu SOV. Ținerea lui departe de politica editorială, chiar cu forța, era singura soluție de a reda forță dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de aici. Acum, când discuțiile dintre cei doi circulă pe net mai abitir ca piruetele lui Tălmăcean, una dintre ele, recentă, datată din 13 aprilie, descrie tocmai ce spuneam, că a existat o înțelegere între ei pentru a se crea impresia unui război pe viață și pe moarte. Era, de altfel, soluția ideală, atât pentru recredibilizarea Realitatea, dar și pentru atragerea de noi clienți de publicitate care aveau reticiență în a da bani la un post tv legat de SOV și, nu în ultimul rând, anchetele ce îl vizau pe SOV nu se mai răsfrângeau asupra acestei afaceri.

Ceva a scârțâit, plângerile penale reciproce făcute își urmau cursul, indiferent de înțelegeri făcute după. Mă refer la cea de șantaj, dar și la cea de fals legată de preluarea spațiului de la Casa Presei. E posibil chiar ca mersul celor două să le fi scăpat din mână. O altă variantă, plecată de la faptul că reținerea lui SOV s-a făcut în urma unui flagrant ar fi că, poate mânat de lipsa de cash, omul de afaceri a devenit lacom, iar Ghiță pur și simplu nu a mai suportat. În fine, a treia ipoteză este că Ghiță a acceptat deal-ul cu SOV, privind o luptă de suprafață, dar nu a avut încredere în el și și-a văzut de treabă.

P.S.: Poate e sadic ce spun, dar până miercuri seară, evoluția evenimentelor favoriza Realitatea Tv. Discuția postată pe youtube.com a lovit devastator construcția făcută după alegerile prezidențiale din 2009…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.