Ziua în care vulturul UNPR și-a pus aripile-n cui

Vulturul din sigla UNPR avea aripile mereu întinse, ca semn al asului mereu în mâneca șefului său: după căderea oricărui guvern, noi negociem noua majoritate și ”zburăm” către ea. Au făcut asta de la prima găzduire a fugarilor din PSD și PNL care se puneau la fundamentul Guvernului Boc până la ultima salvare a Cabinetului Ponta.
Prin această abiilittate de a se lipi de orice partid pune mâna pe Palatul Victoria, UNPR a devenit tot mai de temut în lumea politică. Dar și tot mai curtat.
Dar acest joc s-a încheiat ieri. Declarațiile războinice ale liberalilor și amenințarea cu înființarea unei comisii de anchetă ”condamnă” UNPR la a rămâne la mila PSD, fără alternativă de alianțe ulterioare.

Paradoxal, atacul din ultimele zile nu face decât să sudeze alianța PSD-UNPR și să-i întărească poziția lui Victor Ponta în fruntea Guvernului.
Mai mult, absența alternativei, obligă UNPR la negocieri mai puțin dure cu PSD pentru procentele ce revin fiecărui partid pe listele comune de anul viitor. Până acum, procentul cerut de UNPR se pare că era uriaș, argumentul fiind milionul de adeziuni la partid.
Istorie e totul. Ruperea punților cu PNL și Mișcarea Populară, ținta unor manifestații de stradă, UNPR nu mai are decât șansa îngăduinței lui Dragnea și Ponta.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.