Banc… despre patriotism şi Adrian Ţuţu

Cică într-o dimineaţă Bulă era la el în bucătărie, tocmai îşi făcea o cafea şi se gândea ce viaţă de rahat are, când aude de afară „Deşteaptă-te române”. Iese la geam şi vede mulţi oameni cu steaguri tricolore, toţi erau fericiţi şi scandau că sunt mândri de ţara lor …

Se gândeşte Bulă că, gata, nu mai suportă viaţa, că a sosit momentul să facă şi el ceva, să nu mai înghită tot ce-i servesc conducătorii. Ia un steguleţ şi iese în stradă strigând: „Dreptate! O nouă revoluţie!”

Dar unul de lângă el zice: „Ce revoluţie? E Românii au Talent şi mergem în faţă la primărie că ne cântă Loredana…”

PS Pentru cei care mă vor acuza că iau bancuri vechi şi le adaptez reproduc mai jos şi varianta iniţială, un banc ce circula în perioada Împuşcatului, cu menţiunea că e la fel de actual precum dizidenţa celor mai mulţi dintre noi, care ne ascundem micimea şi aspiraţiile sub canapeua de pe care acum urmărim televizorul iar atuncea ascultam Europa Liberă..

Cică era Bulă acasă şi aude pe stradă marşuri americane. Iese la geam, vede tancuri şi o mulţime de oameni care de pe margine aclamau militarii şi agitau steguleţe. Scoate Bulă de sub pat un steag american şi iese în stradă strigând: „Revoluţie! Jos comunismul!” Dar unul de pe tanc iese şi spune: „ Kakaya revoluţie? Etă karnaval…”

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.