Blaga, „trădat” de aproximativ 250 de delegaţi la Convenţia PDL

Surse din anturajul marelui pierzător al cursei pentru preşedinţia PDL mi-au spus că, la votul de sâmbătă, susţinătorii lui Vasile Blaga se mai bazau pe 250 de delegaţi, provenind de la 5-6 filiale mari, care promiseseră la negocierile din ultimul timp că vor vota pentru moţiunea lor. Aceleaşi surse spun că trecerea dintr-o tabără în cealaltă s-a făcut în cursul serii de vineri, când promotorii moţiunii lui Emil Boc au avut mai multe discuţii cu aceşti delegaţi.
Dacă opţiunile nu s-ar fi schimbat – deşi e foarte posibil ca filialele respective doar să fi minţit şi să fi jucat de la început la două capete –, rezultatul votului ar fi fost mult mai strâns, Blaga şi Boc strângând fiecare aproximativ 620 de voturi, ba chiar înregistrându-se un uşor avantaj al „buldogilor”. Nu că această ştire ar schimba cu ceva situaţia actuală a partidului, dar ea spune mult despre felul în care ar putea juca echipa lui Blaga dacă va fi nevoie de un vot de încredere pentru un viitor Cabinet.
Legat de un nou Guvern, aproape toate vocile care se dau „iniţiate” în domeniu îl dau ca sigur pe Mihai Tănăsescu drept viitorul premier independent. Deja, însă, există voci din tabăra Blaga care spun că această mutare ar putea însemna o scădere a PDL din două motive, puternicele legături ale lui Tănăsescu în PSD, partidul din care provine, şi mesajul dat populaţiei că ţara este predată la cheie Fondului Monetar Internaţional.
P.S.: M-am gândit în ultimul timp cine a avut nevoie de candidatura lui Theodor Paleologu la preşedinţia partidului. După mine, diplomatul a fost soluţia ideală pentru a strânge voturile reformiştilor din partid care nu puteau vota cu Emil Boc, pentru că-şi alterau mesajul din interiorul PDL şi exista şi riscul de a alunga din votanţii premierului prin atacurile violente pe care le-au avut de-a lungul timpului împotriva liderilor diverselor organizaţii.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Blaga, „trădat” de aproximativ 250 de delegaţi la Convenţia PDL

  1. Pingback: Revoluţie programată « Teo Negură

  2. Pingback: Am învăţat ca… « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.