Cosmote fură o vrăbiuţă şi o transformă-n fluture!?!?

De câteva zile, pe toate posturile văd o reclamă la Cosmote în care un fiu primeşte o lecţie despre nerecunoştinţă de la tatăl său… prin intermediul unui fluture. Cred că o ştiţi şi că o şi apreciaţi, pentru că story-ul este cu adevărat de excepţie. Numai că reclama este copia fidelă a unui film de mare succes de pe Internet. Succes… adică milioane de vizualizări! E un furt? O copie? Pare că da pentru că, dacă ar fi existat acordul celor care au filmat primii clipul nu văd de ce vrabia ar fi devenit fluture…

Fără alte comentarii, urmăriţi aici filmul original:

Şi filmuleţul celor de la Cosmote:

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Reclame. Bookmark permalink.

9 Responses to Cosmote fură o vrăbiuţă şi o transformă-n fluture!?!?

 1. Eugen Secmerean says:

  Spotul TV la care te referi face parte dintr-o campanie a cărei idee aparţine regizorului grec Konstantin Pilavios, idee adaptată personal de dânsul pentru COSMOTE România. Campania a fost realizată de Papaya Advertising, care colaborează cu Ogilvy România pentru campaniile de business ale COSMOTE România.

 2. Rozica says:

  ce-mi plac teoriile conspirationiste :). La motive de productie te-ai gandit..? 🙂 Ca citind mai atent observ ca ai luat, vag, in calcul varianta in care reclama e refilmata cu drepturi in toata regula, dar ai exclus-o dupa niste criterii foarte solide.

 3. Alecu Racoviceanu says:

  Rozica, bifeaza ca ai facut astazi o treaba buna la serviciu… restul mesajelor pe care mi le/ai trimis nu le postez, scrie/le unde vrei…
  Eugen, asa cum am mai explicat, la aceasta rubrica nu fac anchete, ci ma manifest impotriva reclamelor care ma iau de prost. Refacerea unui film cu succes pe net, direct masurabil, si lansarea sa fara un anunt macar premergator/ desi vizeaza acelasi public / este o idiotenie fara margini, dar, de altfel, tipica multor campanii de publicitate.

 4. Partidul lui Laszlo Tokes, înregistrat oficial
  Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, înregistrarea partidul lui Laszlo Tokes – Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPTM). Decizia este definitivă şi irevocabilă.
  Formaţiunea îl are ca mentor pe europarlemantarul Laszlo Tokes şi va milita pentru autonomia maghiarilor.
  Una dintre priorităţile formaţiunii este obţinerea autonomiei comunităţii maghiare, iar noul partid se doreşte o alternativă la UDMR şi Partidul Civic Maghiar, informează realitatea.net

 5. Pingback: Daca vrei, poti! « lunapatrata

 6. Pingback: dansează! dansează! altfel suntem pierduți | freestyler

 7. Eugen Secmerean says:

  Nu comentez judecăţile tale de valoare, este dreptul tău să îţi placă sau nu.
  Ceea ce m-a surprins – şi tocmai la tine – a fost că ai aruncat prezumţia de vinovăţie direct, fără să verifici dacă e aşa sau nu. Şi ai dat-o în bară.
  Aserţiunea cu „nu fac anchete” e o copilărie. Tu eşti Racoviceanu, nu un neica nimenea, eşti în presă de mult prea mulţi ani ca să te mai cred că din când în când îţi autoinhibi reflexul primar de a verifica o informaţie doar de dragul unui enunţ spectaculos. Contrazice-mă!

 8. Alecu Racoviceanu says:

  Dialogul devine prea lung si simt in postacii Cosmote ca indemnul la a acorda timp pentru ascultare nu e valabil si pentru ei.

 9. Fish says:

  Era frumos totusi daca se specifica la sfarsitul reclamei sau acolo intr-un colt, macar numele regizorului sau al scur-metrajulul acela, pentru ca eu chiar credeam deja ca, doamne ce sensibili, ce profunzi sunt astia de la Cosmote, ce idei patrunzatore au… Mda, nu e plagiat, e tot ideea originala, bine, ca tot regizorul grec, bla, bla, dar era altceva daca aparea intai pentru Cosmote, si pentru Cosmote, nu ceva de genu wow ce bine merge ar merge faza cu vrabia, fluturele si la aia la Cosmote..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.