Culmea zoofiliei (dar şi a pedelismului): să convingi o oaie să stea capră

Foarte interesant ce s-a întâmplat duminică seară la Snagov. Am aflat încă o dată că Traian Băsescu dirijează Guvernul şi PDL. Un adevărat şoc. De asemenea, am aflat că va fi la fel dacă se face sau nu remaniere guvernamentală, ca şi cum mai era vreun român care să creadă că vine dimineaţa Şeitan la Guvern, dă cu pumnul în masă şi schimbă politica noastră socială! Un alt element mi-a atras atenţia. Asta a fost a treia întâlnire a preşedintelui cu parlamentarii democraţi de la declanşarea crizei FMI. Primele au avut loc pe 10 mai şi, respectiv, pe 25 mai. Ele au decurs cam la fel cu ultima, preşedintele a ţinut un discurs şi cei din sală, în majoritatea lor, l-au aprobat. Mesajul, natural, diferă de la o discuţie la alta. E, totuşi, o diferenţă majoră.

Imediat după primele două au apărut înregistrări ale discuţiilor, mai ales discursul lui Traian Băsescu. Acum, am aşteptat să văd cum vorbeşte un om constituţional neimplicat politic unui partid aflat la guvernare, dar nu a mai apărut nimic. Sigur că acest element te face să te gândeşti la cine a înregistrat primele două reuniuni. Sunt patru posibile răspunsuri: înregistrările au fost făcute de un membru al UNPR sau UDMR, formaţiuni neinvitate şi la Snagov; tehnica din Palatul Parlamentului, unde s-a discutat în 10 şi 25 mai, a fost cea care a ajutat opinia publică să afle ce s-a discutat în spatele uşilor închise; unul dintre pedeliştii neinvitaţi sau daţi afară de la ultima discuţie este autorul înregistrărilor mai vechi şi, ultima posibilitate, de această dată stafful PDL nu a mai avut nevoie să dea vina pe cineva pentru ce face, aşa că nu au mai apărut înregistrări.

Şi un banc, doctorul american spune: „La noi tehnica transplantului a atins cote uriaşe. Scoatem un rinichi din unul, îl punem în altul şi, în 6 săptămâni, deja îşi caută amândoi de lucru”. Doctorul german: „Ah, noi scoatem un plămân din unul, îl punem în altul şi, după 4 săptămâni, îşi caută de lucru amândoi”. Doctorul rus, mai mândru de ce poate face: „Noi scoatem inima dintr-un om, o înlocuim cu un aparat, inima o punem în altul şi, după două săptămâni, amândoi îşi caută de lucru”. Medicul român, ruşinat zice: „La noi e nasol, am găsit unul fără creier şi fără inimă, l-am făcut premier şi deja ne căutăm toţi de muncă!”.

Din gluma asta eu înţeleg încă o dată importanţa covârşitoare a întâlnirii de la Snagov!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Culmea zoofiliei (dar şi a pedelismului): să convingi o oaie să stea capră

 1. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciul de Informaţii Externe apelează, pentru comunicaţiile prin satelit, numai la firma Global Communications Services România, controlată de generali, cu multe stele pe umeri, din sistemul apărării şi siguranţei naţionale. Această firmă este aleasă în ciuda faptului că, pe piaţa românească de profil, există şi alte companii care furnizează servicii de comunicaţii prin satelit.
  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a semnat, la sfârşitul lunii aprilie, un contract pentru furnizarea comunicaţiilor prin satelit cu firma Global Communications Services România (Global CSR), valoarea totală a serviciilor oferite fiind de 40.621 de lei (aproximativ 10.000 de euro). Firma Global CSR, având sediul pe strada Erou Călin Ion, în apropierea fostei clădiri a Inspectoratului General al Poliţiei, dar şi a unei unităţi speciale a SRI, nu este la primul contract încheiat cu STS. Cele două entităţi au mai colaborat şi anul trecut, când serviciul special românesc a apelat la comunicaţiile prin satelit oferite de firma Global CSR, contra sumei de 26.500 de lei (aproximativ 6.500 de euro).

  Serviciul de Informaţii Externe a semnat, la 10 aprilie 2008 şi 30 aprilie 2009, două contracte pentru servicii de comunicaţii prin satelit în valoare de 39.420, respectiv 32.384 de lei.

  Există şi alte firme specializate

  STS şi SIE au folosit, prin firma Global CSR, comunicaţiile prin satelitul Thuraya, dar şi Iridium. Cu toate acestea, în România există alte două firme care pot furniza, sub licenţa Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), servicii de comunicaţii mobile personale prin satelit, S-PCS (Satellite Personal Communications Services) de tipul transmisii de voce, mesaje scrise, comunicaţii de date, asigurând o acoperire globală sau regională, prin cei doi sateliţi folosiţi, Thuraya şi Iridium. Aceste firme sunt Rokura şi Iridium Satellite LLC.

  Global CSR, companie cu epoleţi

  Global CSR este deţinută de nume grele din sistemul de apărare şi siguranţă naţională, generali cu multe stele. Astfel, unul dintre acţionari este Nicolae Irimie, fostul locţiitor, până în 2005, al şefului Departamentului Înzestrării al Armatei. Irimie este acţionar în firma Felix IT, care deţine participaţii şi în ICE Felix, fosta fabrică de calculatoare a fostei Securităţi. În Felix IT, Irimie este asociat cu administratorul firmei, generalul Dumitru Aelenei, fostul şef al Institutului de Cercetări pentru Tehnică Militară de la Clinceni, unde a lucrat Tiberiu Urdăreanu, patronul grupului UTI. De altfel, grupul de firme a avut ca angajaţi generali MApN, printre care Dumitru Aelenei sau fostul şef al STS, Tudor Tănase.

  Revenind la firma Global CSR, trebuie spus că un alt acţionar, dar şi administrator al acesteia este generalul Ion Alexandru Plăviciosu, fostul şef al Institutului de Cercetări Militare de la Clinceni. Generalul Plăviciosu deţine acţiuni şi în societatea Global Cert SA (care se ocupă cu testarea, analiza tehnică, certificarea şi supravegherea sistemelor de management). El este senior evaluator al Fundaţiei „J.M. Juran”, unde partener este firma Fiatest SRL a lui Andrei Ioan Hohan, şi el evaluator. De altfel, Global Cert şi Fiatest au sediul la aceeaşi adresă, strada Transilvania nr 24. Andrei Ioan Hohan este fiului profesorului Ion Hohan, prim-vicepreşedintele UGIR-1903, preşedintele RENAR, dar şi evaluator în aceeaşi fundaţie. Ion Hohan este coleg în UGIR-1903 cu Marius Opran, preşedintele executiv al asociaţiei, acţionar majoritar în Global CSR, prin firma elveţiană General Trading&Investments MRM.

  Cu fiica, în firme de profil

  Fost angajat al STS, generalul Marius Eugen Opran controlează firma elveţiană General Trading&Investments MRM (cu numele actual, potrivit Registrului Comerţului din Elveţia, H-Tech Group), care este acţionarul majoritar al Global CSR. Administrator în această societate din urmă este fiica generalului Opran, Delia Cristina. Cei doi sunt asociaţi şi în Earthlink Consulting Company şi în Triangle Consulting Company.

  Marius Opran mai este asociat în firma Cube Consulting şi cu generalul Decebal Ilina (care are şi funcţia de administrator) fostul şef al Direcţiei de Informaţii Militare, fost subsecretar de stat în MApN, şef al Departamentului de Înzestrare, dar şi secretar de stat pe probleme de apărare în Ministerul Industriei.

  Opran a mai avut şi firma Superbis RTP, care l-a avut ca administrator pe naşul de cununie al fostului ministru de interne Cristian David, Cristian Lulache, fiul generalului Ion Lulache, fost şef al Direcţiei Mobilizare din MApN.

  Preşedintele firmei lui Opran, partener al companiei care vrea să modernizeze fregatele româneşti

  Preşedintele Consiliului de Administraţie al firmei lui Opran, Global CSR, este Bogdan Florian Bărbulescu, asociat cu generalul din STS în societatea High Tech Consulting Company, unde este şi administrator. Bărbulescu este acţionar şi în firmele Milbi Sys, Prime Invest (care oferă consultanţă pentru afaceri şi management) şi Digital Bit (consultanţă în tehnologia informaţiei), toate acestea având sediul la aceeaşi adresă cu a societăţii lui Opran, Global CSR, respectiv strada Erou Călin Ion nr. 26.

  Firma Digital Bit, specializată în tehnici militare, este partener al holdingului francez Thales Group, partener al Şantierului Naval Constanţa în cadrul consorţiului care intenţionează să participe la programul de modernizare a fregatelor româneşti „Regina Maria” şi „Regele Ferdinand”.

  De altfel, numele firmei Digital Bit se regăseşte în contracte cu instituţii de stat din domeniul apărării. Spre exemplu, Romtehnica a achiziţionat de la Digital Bit, în 5 decembrie, prin contractul 495, un locator de bombe şi o trusă de scule amagnetice, pentru 432,509 lei. Ministerul Apărării a achiziţionat de la Digital Bit, în 2007, costume de protecţie EOD, truse de oglinzi pentru scafandri EOD, truse endoscopice şi truse de scule amagnetice, destinate echipamentelor Forţelor pentru Operaţii Speciale şi programelor de capabilităţi de dragaj pentru securitatea porturilor. Digital Bit a mai avut un contract şi cu Unitatea Militară 02512 Clinceni (Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare), unde şef a fost generalul Plăviciosu, asociatul din Global CSR. Aceeaşi unitate militară a avut o relaţie contractuală şi Felix IT SA, firma generalului Nicolae Irimie.

  Firma lui Opran, Global CSR, reprezentantul în România al companiei arabe Thuraya, l-a avut drept client chiar şi pe Omar Hayssam

 2. 在线代理 says:

  看了你的文章 受益菲浅 不错 不错 哈哈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.