De ce vor ăştia să-i facă mortului un sex oral?

Demersul ăsta al lui Călin Popescu Tăriceanu de suspendare a preşedintelui este foarte bizar. Adică îmi e clar de ce prinţul din poveste o scoală-n sărutări pe frumoasa din Pădurea Adormită, dar nu înţeleg de ce să vrei să trezeşti un mort cu şuturi în fund, mai ales dacă ştii că odată ridicat mortul o să te… în…
Sigur, într-o ţară în care basmele sunt date peste cap şi broaştele – în loc să se transforme-n prinţi când sunt sărutate – pupă femei obişnuite-n fund până le fac să se simtă prinţese, lucrurile sunt mai greu de explicat.
Absolut toate efectele pozitive sau negative pentru ambele campanii, pro sau anti Ponta, sunt realizabile din vorbe, nu e nevoie de fapte care să coste, financiar şi politic, să expună la riscuri pe plan extern, dar şi la riscul de a nu reuşi în demersul final. Adică: e clar că, boicotul fiind imposibil, va reuşi demersul demiterii, dar la turul al doilea candidatul PSD se va confrunta cu un electorat ostil şi unit, pe când aşa, lăsaţi să se bălăcărească între ei îşi pierd controlul asupra alegătorilor. Pe bune, după declaraţiile despre PDL şi Klaus Iohannis, credeţi că Monica Macovei îşi va putea motoriza votanţii la turul al doilea? Adică e foarte posibil ca PSD să reuşească demiterea dar să piardă alegerile. Spirala încrederii în învingător ar putea să funcţioneze, dar va lucra şi solidaritatea celor învinşi.
Simpla anunţare a demersului a demonstrat ce era de demonstrat. De exemplu pedeliştii deveniţi liberali au sărit ca arşi. Comunicarea lor a reacţionat atât de prost încât nici măcar nu au spus că e un act parlamentar inutil, ci au început să urle că nu sunt motive de demitere! Declaraţii prin care au demonstrat din nou că Zeus e reprezentantul unei religii care-ţi permite să te rogi la alţi dumnezei, cu condiţia să mori la uşa templului dacă zeitatea supremă este atacată. Vă amintiţi de ei când Băsescu nu a fost invitat la o simplă festivitate? Ăştia sunt ei, cei care pe vremea lui Emil Boc se lăsau ţinuţi în ţarcuri. Adcă, pe bune, am nevoie de o suspendare a lui Băsescu ca să fiu sigur că Vasile Blaga rămâne un fidel, oricâte palme după ceafă i-ar da comandantul său de navă?
De fapt acest demers, transformă două fantome în personaje vii, Băsescu şi Tăriceanu, deocamdată participanţi pasivi, deşi guralivi, la procesul politic. Problema lui Tăriceanu este că el, chiar şi trezit, nu se poate lupta cu „monstrul” pe care-l trezeşte.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.