Hop coincidența: negocierile PMP cu UNPR au început când Gabriel Oprea a demisionat din partid

Marți – superstițioșii ar spune că nu e cea mai bună zi să anunți un proiect nou, de-ar avea gura aurită! – când Traian Băsescu a anunțat fuziunea dintre Mișcarea Populară și UNPR, a scăpat și informația că negocierile pentru unire au demarat acum două săptămâni.
Am vrut să văd cam care erau știrile de acum două săptămâni despre UNPR, adică cele din jurul datei de 1 iulie. Două au ieșit în evidență, demisia lui Șerban Mihăilescu din partid și demisia lui Gabriel Oprea. Le-am enumerat în ordinea în care au fost anunțate.
Tot atunci, Liviu Dragnea a forțat reacții publice pe o non-temă de zile mari, discuția pe care Klaus Iohannis, Gabriel Oprea și Valeriu Steriu ar fi avut-o despre fuziunea PNL-UNPR. Reacțiile au fost cele normale, negări, că doar nu se aștepta nimeni ca președintele să se autodenunțe că face politică în pauzele dintre două excursii de stat!
Și, în fine, era vorba tot atunci de plecări în masă la PSD ale parlamentarilor care nu doreau să intre în PNL și cei rămași se cafteau pe culoarele Casei Poporului pentru privilegiul de a-ți folosi biroul pe post de dormitor.

Asta înseamnă că jongleriile între PSD și PNL, UNPR era complet distrus acum 2 săptămâni.
După care, surprinzător, liniștea a acoperit UNPR.
Și a început negocierile cu PMP. După care a dispărut, fiind primul vultur înghițit de un măr!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.