Informaţia care-i face de kko pe Ponta şi Şova

Ştirea că Dan Şova şi Victor Ponta au fost denunţaţi la DNA de către inspectorii ANAF e senzaţională. Legăturile cu muribundul Complex Turceni, pasarea de la societatea lui Şova a contractelor penale către cabinetul lui Ponta, compararea costurilor unei ore de consultanţă cu salariul consilierilor juridici ale firmei de energie… niciuna nu are valoarea politică a contractului de comodat prin care o maşină Mitsubishi a ajuns din contabilitatea lui Şova la raliurile atât de dragi lui Ponta.

Să investeşti în pasiunea – costisitoare – a şefului de partid ( cine va mai avea timp să contabilizeze că ei sunt prieteni vechi şi colegi de facultate) e o informaţie compromiţătoare politic. E exact genul de informaţie care rămâne în capul spectatorului, care se va agăţa de acum încolo de numele lor, în special de al lui Şova. Ea va fi vehiculată de câte ori tânărul avocat va accede la vreo funcţie în partid.

Este şi genul de ştire care schimbă mersul lucrurilor în PSD. Se ştie că Dan Şova era favoritul în cursa pentru şefia PSD Bucureşti. Cu puţin timp în urmă, avocatul nu mai era singur pe listă, candidaţi, cu mai multe sau mai puţine şanse, fiind şi Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Alexandru Atanasiu. Acum, surse din PSD Bucureşti spun că lista s-a lungit prin adăugarea lui Florin Bejinariu, prezent la mai multe şedinţe alături de fostul său şef din Guvern, Adrian Năstase.

Şi încă un element, din strategia lui Marian Vanghelie pentru a fi exclus din partid sau a recâştiga organizaţia pierdută face parte şi convocarea, pentru ziua de luni, la ora 16.00, a unei şedinţe de Comitet Executiv ( pentru organizarea alegerilor interne la sectoare) deşi acest for a fost şi el desfiinţat odată cu demiterea primarului Sectorului 5.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Informaţia care-i face de kko pe Ponta şi Şova

  1. Pingback: Miercurea fără cuvinte 14 – copiii Timpului « Teo Negură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.