Update: mitraliere şi rachete sol-aer. Luptă între traficanţii turci de droguri şi DEA la Bucureşti

În noaptea de luni spre marţi a avut loc la Bucureşti o acţiune foarte bizară, ale cărei iţe nu au fost încă pe deplin desluşite. O voi descrie pe scurt, urmând ca alte date să vină pe parcurs.

În urmă cu 3 luni, americanii de la DEA au informat autorităţile din România că o reţea de traficanţi turci de droguri foloseşte ţara noastră pentru a tranzita narcoticele spre Europa Occidentală, dar şi ca piaţă de desfacere. Informaţia era credibilă, mai ales pentru că americanii mai stopaseră transporturi de heroină ale turcilor respectivi. A fost, se pare, indicat şi un român ce i-ar fi ajutat pe turci, V.G., care a fost monitorizat.

V.G. a intrat în negocieri cu un cumpărător roman, care voia 189 de kilograme de heroină. A fost demarată o acţiune de monitorizare mai amplă, lucrarea primind şi un număr de lucrare penală. Românul a fost de acord să aducă marfa în ţară.

Împachetarea drogurilor aşteptate în România a fost făcută în Turcia, alte structuri ocupându-se de urmărirea acolo a acestui aspect. Luni seara, V.G. l-a anunţat pe cumpărător că are marfa. Deja transportul, inclusiv trecerea a două graniţe, fusese atent supravegheat. Ca la orice tranzacţie de acest fel, cumpărătorul a primit doar o mică parte. A deschis pachetul şi ar fi spus că este mulţumit de calitate. S-a mers pentru a fi transferat şi restul mărfii.

Cele 189 de kilograme comandate erau în maşina lui V.G. în localitatea Ciorogârla. S-a intervenit cu toată forţa, dar… în loc de heroină era… ipsos. Mai mult, pentru a sublinia că  e vorba de o farsă făcută celor de la FBI, turcii ştampilaseră pachetele cu presupusa heroină şi puseseră un bilet pe care scria o înjurătură în limba turcă.

Update: Surse apropiate anchetei mi-au spus că descinderea de la Ciorogârla are legătură cu o operaţiune mai amplă ce a vizat şi un transport de arme – se pare chiar mitraliere şi rachete sol-aer… În cadrul unor acţiuni din Calea Rahovei, Piaţa Coşbuc şi Centrul Capitalei ar fi fost reţinute 3 persoane, 2 turci şi un iranian. Mai mult, în Maldive este reţinut, în cadrul aceleaişi operaţiuni, un libanez, despre care se spune că este liderul unei grupări islamiste.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Update: mitraliere şi rachete sol-aer. Luptă între traficanţii turci de droguri şi DEA la Bucureşti

  1. Pingback: Miercurea fara cuvinte – Stea…de mare « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.