O întrebare legitimă: mai controlează FSB informaţiile culese de SIE?

Deşi văd că nu pare să mai suscite interes, cazul diplomatului expulzat de Rusia lasă în urmă destule întrebări. La vedere, lupta e dusă de preşedintele Traian Băsescu, care riscă un scandal naţional trimiţând ajutoare de 25 de milioane de euro în Republica Moldova, în condiţiile în care la noi se taie orice cheltuială.

Una dintre întrebări este dacă la această oră FSB, serviciul secret rusesc, mai controlează informaţiile culese de agenţii SIE la Moscova? Vă reamintesc faptul că FSB a comunicat că sursa lui Gabriel Grecu, diplomatul prins în flagrant delict, un oarecare „cetăţean M” i-a furnizat materiale secrete, militare şi de analiză, şi predecesorului lui Grecu la ambasadă, Dinu Pistolea. Acesta, după retragerea de la post, în 2008, a devenit profesor de Informaţii pentru Apărare, la Universitatea Naţională pentru Apărare. O avea ce să le explice studenţilor!

FSB riscă, indiferent ce se spune în comunicatele oficale, să taie o scurgere controlată de informaţii doar în două variante: A – nevoia unui succes mediatic era mai mare decât importanţa strategică a controlului asupra datelor interceptate de o ţară prea mică; B – când cetăţeanul M şi Grecu au fost deconspiraţi, un alt „izvor” dădea deja informaţii bine calculate unui alt român. Tind să cred că varianta B e cea corectă, pentru că altfel FSB se expune unui scandal şi mai mare în propria ţară. Doar departamentele de analiză ale SIE pot discerne la această oră care este soluţia corectă la mica noastră dilemă.

Acum un banc, cu personaje, evident, imaginare.

Un rus, un moldovean şi un român discutau despre femei. Rusul zice: Ieri, am stropit-o pe Nataşa cu votcă şi apoi am sărutat-o pe tot corpul. După ce am făcut dragoste, a ţipat cinci minute! Intră şi moldoveanul în vorbă: Eu am dat-o pe Mărioara cu ardei iute pe corp, am sărutat-o cu foc şi, aprins apoi, am posedat-o de a ţipat o jumătate de oră! Românul spune: Astea sunt nimicuri, eu am uns-o pe Gherghina cu untură, am masat-o îndelung, am făcut dragoste şi după aia a ţipat şase ore! Ceilalţi doi cad în admiraţie: Dar ce i-ai făcut de a ţipat aşa? El zice: M-am şters pe mâini de perdea!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.