O parte din M10, la negocieri cu ALDE!!! A râgâit bomboana de pe colivă?

După mine, știrea săptămânii a apărut joi dimineață: M10 a semnat un protocol cu ALDE. Mi se pare chintesența tuturor răsturnărilor de alianțe, răsucirilor de caractere, flegmelor trase spre locurile limpezite cândva cu limbi amoros-languroase, stropelilor cu căcat între prieteni, denunțurilor și răhățirea-n public a secretelor foștilor companioni. Știre asta sună ca și cum, în mijlocul parastasului convingerilor de tot felul, bomboana de pe colivă a râgâit.
Știrea asta sună atât de ”în ton” cu transexualizarea caracterului mai tuturor actorilor politici sau publici încât… mai, mai să cred că e adevărată. Dar nu e! Nu pe deplin. Bomboana de pe colivă nu a râgâit, doar a scăpat un ”burp” ușor, dar a rămas bomboană.
Povestea care circulă e următoarea: Un grup de susținători, parte din puținii care au mai rămas prin partidul M10, conduși de un secretar general interimar, mi se pare că-l cheamă Ovidiu Simion, a început să alerge pe streașina politicii românești, cam ca ursulețul din Sibiu. Probabil că oamenii, amăgiți că vor face cândva și politică, s-au săturat să aștepte și au plecat în pețit. Sau poate doar așa sunt ei, dezinteresați de lozincile care odinioară i-au adus la un loc.
Tot alergând ei și nețintindu-i niciun vânător, au căzut pe horn, taman în sediul ALDE. Aici se pare că au dat de Teodor Meleșcanu. Băiat școlit în ale politicii, omul a simțit că e important orice rest de organizație, în această perioadă, când buciumul voturilor răsună în mai toate sediile.

Se pare că au căzut de acord să se sprijine unii pe alții, cei de la ALDE punând condiția ca Monica Macovei să nu mai facă parte din M10. Problema a apărut că s-au lăudat de față cu o fată de la comunicarea ALDE și… hop… s-a dat un comunicat. Grăbit, pentru că ursuleții veniți la negocieri doar vindeau pielea ursului din pădure și nu o aveau cu adevărat pusă pe gard, la uscat. Deși, ceva dezvăluiri care au apărut imediat în mediul online despre M10 demonstrează că se lucra la jupuirea ursului.
Dezmințiri, se anunță și ceva excluderi din M10 – așa că organizația va deveni și mai mică – ceva scandal pe holurile ALDE, că nu s-a lucrat cu mai mult tact… și atât. Paharul cu apă s-a întors la liniștea care l-a consacrat.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.