Primul (şi ultimul?) proiect de Hotărâre de Guvern făcut conform reorganizării PD-L a României

Habar nu am dacă astăzi, când sunt programate consultări peste consultări legate de reorganizarea României, mai are cineva timp la Guvern de un document pe care ministrul Comunicaţiilor ameninţa că-l va depune. E vorba de proiectul hotărârii de Guvern pentru reorganizarea Poştei Române, proiect prezentat cu oarece pompă – dar şi cu mare viteză – la doar o zi după ce premierul l-a tăvălit pe ministru în şedinţa de cabinet de săptămâna trecută. Poşta era oricum deja subiect de scandal, public manifestându-se două tabere, direcţionate de grupurile din Poştă care achită sau nu diverse contracte de publicitate. Cert e că Poşta merge prost, face asta de foarte mult timp şi nu reducerea unor posturi sau lansarea pe piaţa asigurărilor pot rezolva rapid situaţia.

Aşa că nu voi comenta soluţiile propuse de Valerian Vreme, pregătite în atât de mare secret încât, cu o zi înainte de a fi prezentate presei, premierul nu avea habar de ele, motiv pentru care l-a şi certat pe ministru la şedinţă.

Voi comenta,însă, altceva. În proiectul de hotărâre, ce vineri mai avea nevoie de avizul a 3 ministere, structurile locale sunt reorganizate în 8 regiuni, activitatea fiecăreia fiind coordonată de un centru regional. Natural, centrele judeţene se desfiinţează… Adică tocmai acum, când palatele Cotroceni şi Victoria sunt pe cale să amâne sau chiar să renunţe la reorganizarea ţării, singurul document oficial în care apare structura ce inflamează UDMR, propus spre aprobare şi adoptare în regim de urgenţă, este planul de reorganizare a Poştei. Normal că nu are valoare administrativă dincolo de structura companiei, dar rămâne un document oficial. Din cauza acestui amănunt, apariţia centrelor regionale, cred că planul va rămâne ceea ce a fost: motivul de suprafaţă al unei conferinţe de presă cu un mesaj al cărui unic destinatar era premierul Emil Boc.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to Primul (şi ultimul?) proiect de Hotărâre de Guvern făcut conform reorganizării PD-L a României

  1. Pingback: Miercurea fără cuvinte 10 – îmbrăţişarea clapelor « Teo Negură

  2. Pingback: Miercurea fara cuvinte – Apa Vietii « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.