Secta ”Cercul” din Mureș. Cu ce l-am înlocuit pe Dumnezeu? Cu o foaie din Biblie, un citat din Osho, două cristale și un vibrator!

rubrica-15-aprilie
Foto Alex Mazilu

Știu că toată lumea e ocupată cu bubele pline de rahat care au explodat în politică și presă, încinse pentru că s-au frecat prea mult una de alta, dar n-aș vrea ca un caz important– care are potențial adevărat de ”pericol public” – să se piardă în rubricile de tabloide. E vorba de dosarul sectei ”Cercul”, din județul Mureș, de fapt un mănunchi de femei, grupate în jurul unui personaj dubios, ”maestrul spiritual” Sebastian Eusebiu Apostolache.
Îngrozitor la acest caz mi se pare – analizându-i ”măruntaiele” – că el se poate repeta aproape oriunde, poate chiar deja există și alte grupuri de acest fel. Numiți-le ”secte”, ”culte” sau cum vă vine mai bine, dar ele sunt un răspuns dat de sufletul multor semeni de-ai noștri după ce i-am lăsat – cu mult scandal – fără credință.
Noua religie fast food
De fapt, am văzut, din cele câteva pagini de probe că acest ”maestru” de mucava a conceput practic o nouă religie. Noua lui religie constă în frânturi din altele, creștinism, budism sau din practicile șamanice. Fiecare element – rupt din contextul credinței din care provine – devine o piesă în mozaicul perfid care… convinge!
”Convingere” este unul dintre cuvintele cheie ale acestei afaceri. Fetele căzute în plasă erau convinse că împlinirea lor spirituală e acolo, în casa țărănească devenită ”casa sfântă” a ”Cercului”.
Dar ce recunoaștem în credințele transmise de ”maestru” victimelor? În primul rând toate elementele pe care le vedem ”șeruite” zi de zi pe rețeaua de socializare. Rugăciuni creștine, meditații yoghine, cristalele alchimiștilor sau eliberări ale energiilor sexuale. Bucăți fără sens atunci când sunt rupte din context, amalgamul din care e făcută ”noua religie” care ne bântuie tot mai sever de ceva ani.
În câte case nu recunoști sau – ca să fiu mai modern în exprimare – pe câte wall-uri nu vezi rugăciuni aducătoare de prosperitate, lecții despre cum spun energiile feng-shui să-ți așezi canapeaua în sufragerie, profeții medievale despre fazele lunii, meditații care transformă și unesc prostește concepte ca ”încrederea că Dumnezeu le va rezolva pe toate” și ”gândește pozitiv și toate se aranjează”?
Nu, ele nu se suprapun complet în religiile din care provin. Nu se îmbină perfect. Pornesc de la idei asemănătoare, au tehnici aproape identice de aplicare, în esență nu se neagă una pe cealaltă, dar nu complet. Rugăciunile nu sunt mantre, sunt ceva asemănător mantrelor. Cum să spun eu? E ca și cum ai confunda cheesecake cu poalele-n brâu.
Pe vremuri se spunea: ”Ferește-te de omul care a citit o singură carte!” Acum zicala devine: ”Ferește-te de omul care a citit doar câte o pagină din mai multe cărți!”
Tatăl vostru
Poate veți spune: ”Dă-le încolo de proaste!” Nu, greșiți, nu sunt deloc ”fraierele” din alte dosare de trafic de persoane. Nu sunt foarte sărace, nu căutau locuri de muncă în țări exotice. E vorba de actrițe sau studente la Universitatea de Arte din Târgu Mureș. Fete citite, frumoase, dezghețate, dar, evident, dezorientate spiritual.
Redau un fragment dintr-un document al procurorilor. După ani de învăluire a victimelor – adeptele ”maestrului” – fragment relevant pentru metodă. Se apelează la o biată sămânță din credința rămasă în mințile victimelor prin educația primită de la părinți. Restul de credință e apoi distorsionat pentru a deveni ”adepte”.
” În discuțiile cu acestea, Nuşi, speculând vulnerabilitățile tinerelor, în timp, ajungea confidenta lor. După ce le câștiga încrederea, dându-le tot timpul dreptate și soluții la problemele pe care le aveau, încet, încet, le sugera că există și o altă cale de a fi fericit în viața, respectiv apropierea de divinitate, iar această apropiere este posibilă doar prin orgasm. Astfel, tinerele erau puse să citească Biblia, scrierile acesteia fiind interpretate într-un mod unic de către Nuşa, şi zilnic, la ora 12 noaptea, acestea trebuiau să aprindă o lumânare albă în faţa căreia să se roage de 3 ori ””Tatăl Nostru”” dezbrăcate complet ,

după care trebuiau să se masturbeze pentru a avea orgasm. Cu cât făceau de mai mult timp acest ritual , cu atât numerele orgasmelor erau în creştere şi astfel şi apropierea de Dumnezeu”
8 ani!!!
Uneori munca de subjugare a unei victime dura și 3 ani. Pe lângă pagini disparate din Biblie, se aruncă în ciorba semidoctă citate din Osho – în definitiv un maestru incontestabil al subjugării – spiritism (”maestrul” Apostolache folosea o masă pentru a comunica cu îngerii, botezați ”cehovi”). Apar apoi ouăle din jad, un pic de cristaloterapie, ceva aromoterapie și apoi elementele din ”cultele” mai moderne, filme porno și vibratoare.
”Cercul” funcționează de cel puțin 8 ani. Mult? Puțin? Putea fi el oprit mai devreme? Probabil, dacă familiile victimelor ar fi fost mai interesate de soarta fetelor, dacă societatea era mai interesată de ce se întâmplă acolo.
”Cercul” ne dă, însă, o lecție. Credința e un sprijin pentru suflet, pentru minte. În felul său, și ateismul e o credință, e un set de certitudini la care poți apela dacă mintea ți-e la necaz. Omul modern, având acces rapid la toate bazele credințelor de tot felul, nu are răbdare să le aprofundeze, să le disece. Ia pagini din mai multe și-și concepe propriul ”program” și astfel de ”credințe homemade” sunt periculoase. Nu pentru că te duci în Iad sau pentru că nu te vei reîncarna, ci pentru viața de aici, de pe Pământ. Cazul ”Cercul” e o dovadă.
Citiți aici, mărturia uneia dintre fetele care a trăit 8 ani în ”casa sfântă” a acestui fals profet: ”Guru” Apostolache folosea tinere actrițe ca sclave sexuale și mână de lucru la zidărie. Mărturie terifiantă din Casa Sfântă, sediul sectei Cercul, din Târgu Mureș.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

4 Responses to Secta ”Cercul” din Mureș. Cu ce l-am înlocuit pe Dumnezeu? Cu o foaie din Biblie, un citat din Osho, două cristale și un vibrator!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.