Simplu: Planul secret al concedierilor din societăţile şi companiile de stat!

Am urmărit şi eu, ca orice român care nu a plecat în weekend din oraş, zbaterile membrilor Guvernului de a pedepsi întreaga ţară pentru că un judecător de la Curtea Constituţională nu gândeşte ca ei. Cele mai apocaliptice scenarii au trecut pe lângă urechile noastre, şuierând precum gloanţele inamice la Plevna. Un lucru totuşi nu am înţeles din toate declaraţiile. Acum vreo lună, cu frunţile încruntate şi stergându-şi transpiraţia – sau ce le-o fi curs în cap de la şeful lor -, aceiaşi oameni ne-au spus că au două variante, să scadă salariile şi pensiile sau să crească TVA la 24%. Acum, Curtea Constituţională a respins doar reducerea pensiilor, asta însemnând că economia făcută prin reducerea salariilor bugetarilor rămâne în picioare. Totuşi, după o şedinţă temeinică, au decis să crească TVA tot cu 5 procente, ca şi cum nu s-a făcut nici o altă economie. Ori sunt eu greu de cap, ori ăştia ne iau la mişto.

Eu văd două posibile explicaţii, ori, deşi se jurau pe cravata portocalie că nu ne mai mint, dar ştiau că tăierile de pensii vor implica şi o creştere a TVA, ori au decis acest cuantum al creşterii TVA dintr-o răzbunare prostească pe sat, precum văcarul. Numai că acum satul e mai, cam de la Marea Neagră până-n Ungaria! Şi acum planul secret de concedieri, aşa cum am promis în titlu:

„Comunicare către toţi angajaţii:

În urma implementării noii politici de personal şi date fiind măsurile de austeritate impuse de Guvernul României, în cursul lunii iulie trebuie să vă prezentaţi la Departamentul de Resurse Umane unde vi se vor recolta 20 de ml de sânge şi 20 de mg de materii fecale. Recoltarea se va face sub atenta supraveghere a unei comisii special desemnate. Dorim să stabilim prin analize specifice de laborator dacă aveţi munca în sânge sau vă căcaţi în ea de muncă. Conducerea.”

Opinia mea e să nu vă irosiţi sângele, dacă se va ajunge la astfel de teste pentru ca bugetul ţării să răsufle uşurat, daţi probe numai pentru partea a doua. E ceva ce ei merită din plin!

P.S.: În weekend l-am auzit pe Sebastian Vlădescu spunând că aceia care le plâng de milă pensionarilor sunt complet inconştienţi. Poate că omul era doar nervos după faza de la Constituţională sau după lungile şedinţe de Guvern, dar tot nu este scuzabilă o asemenea exprimare mârlănească. De aceea vă propun ca toţi cei care simţiţi ca mine să încercaţi să faceţi o frază cu termenii „Vlădescu”, „compasiune”, „sex oral” şi „respect”! Cele mai bune le vom publica pe site.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Simplu: Planul secret al concedierilor din societăţile şi companiile de stat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.