Vedeţi-vă liniştiţi de plajă! Nu se face nici un minister al Afacerilor Europene

Dacă aţi avut noroc şi primul val de căldură se consumă în timp ce voi sunteţi pe vreo plajă, eu zic să nu vă stricaţi vacanţa pentru că la Bucureşti ar fi izbucnit o nouă furtună, cea a noului minister al Afacerilor Europene, a cărui înfiinţare Traian Băsescu i-a comunicat-o joi lui Emil Boc. Nu merită atenţie, se va stinge, aşa cum s-au stins toate celelalte. Vă spun eu un lucru de care sunt foarte sigur: nu se face nici un nou minister!

Nu discut aici oportunitatea sau eficienţa unui minister care să gestioneze accesarea Fondurilor Europene, nici dacă trebuie sau nu făcut ceva pentru ca România să sară pragul de 5% din aceşti bani. Eu vă spun doar că, presaţi de Uniunea Europeană, care vede că o ţară membră se plânge de bani dar nu accesează fondurile nerambursabile, preşedintele şi premierul pun presiune pe miniştri. Una dintre aceste ameninţări – pe lângă deja prea jerpelita remaniere – este a înfiinţării unui nou minister, ceea ce implică un drum la Parlament, unde, evident, Guvernul nu ar mai putea primi vot de încredere.

Pe scurt, dacă se face cel mult o agenţie, în subordinea premierului, care să adune de pe la toate ministerele departamentele de specialitate, va fi mare minune. Dar eu cred că nici măcar asta nu o s-o vedem.

Aşa că… legat de fondurile europene şi remanieri, reorganizări de guverne mai vorbim după vacanţă.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

3 Responses to Vedeţi-vă liniştiţi de plajă! Nu se face nici un minister al Afacerilor Europene

  1. Pingback: Muzica si muzichia… « lunapatrata

  2. Pingback: Ganduri pozitive… « lunapatrata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.