victimizare_mru.dreapta@yahoo.com Bine ai revenit, Zboară, puiule, zboară!

Mărturisesc faptul că în ultimul timp m-am gândit mult care ar putea fi calea prin care strategii PD-L vor încerca impunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu. Apoi am urmărit interviul pe care i l-a dat lui Robert Turcescu și prima senzație a fost că omul e abandonat, că nimeni nu are nevoie de el și nici timp să-i oblojească rănile după ce o bună parte din vechii susținători au trecut în barca USL și l-au lăsat în ”moțiunea” goală.

Și chestia cu mailul ăla de adolescent pus pe agățat, auzi la el, mru.dreapta@gmail.com!

Apoi am urmărit reacțiile unor pedeliști cu oarece greutate în partidul pe care toți credeam că MRU e chemat să-l salveze. Cezar Preda îl ia pe fostul premier la mișto, Teodor Baconschi îi răspunde pe blog că nu-l interesează ONG-ul cu nume ce mie-mi pare mai nimerit pentru un club al pionierilor…

Vă spun sincer, m-am trezit că-l compătimesc pe Ungureanu, că analizez din nou evenimentele ultimelor 3 luni și jumătate și nu găsesc gesturi ale sale care să justifice un asemenea tratament… În definitiv e un tip venit de pe o stradă paralelă cu politica și s-a trezit călcat pe trecerea de pietoni de bolizii conduși de politicienii grăbiți să prindă din urmă electoratul ce-i părăsise…

Hei! Mi-am spus: ”Stai așa!” E o capcană! Am mai văzut asta! Brusc, am deslușit, cred eu, ceva din strategia prin care Ungureanu se va lansa în politică. Am mai văzut asta, la început era doar sigla cu un ardei iute și cererea ca bucureștenii să-i ofere consiliul general. Apoi a fost lupta unui singur om cu 322 de parlamentari. Bătălia pe viață și pe moarte cu mogulii care vor să sufoce țara… Da, sunt campaniile care l-au propulsat pe Traian Băsescu, victimizarea transformată în afiș electoral. De fapt, e o strategie perfectă, bazată pe faptul că omul simplu – votantul până la urmă – urăște clasa politică, de dreapta sau de stânga, și vrea să-și regăsească propriile frustrări în cel pe care-l votează, nervii că nu e băgat în seamă, furia că uneori e neputincios. Sigur, atunci lupta se ducea pentru ca victima să mobilizeze la vot o anumită categorie de electori iar acum bătălia se duce pe alții. Mijloacele sunt adaptate, dar esența e neschimbată.

Dacă Ungureanu se înscria pur și simplu în PD-L devenea un simplu activist – cu mai multă sau mai puțină carismă – un individ dintr-o gașcă, prindea un colegiu eligibil și se îngropa pe la vreo comisie parlamentară, așa, însă, are o șansă. După mine mică, dar e o șansă.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

2 Responses to victimizare_mru.dreapta@yahoo.com Bine ai revenit, Zboară, puiule, zboară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.