Vlad Voiculescu, PNL, USR

Mă întreb cum se explică faptul că ministrul tehnocrat al Sănătății, Vlad Voiculescu, a participat la două evenimente electorale. În acest weekend, el a luat cuvântul la lansarea programului PNL și apoi a mers să semneze pe listele USR.
Întrebarea e legitimă, pentru că una e să te declari fără apartenență politică – adică te ții departe de orice partid – și alta e să ai opțiuni politice, dar, din varii motive, să nu te faci membru de partid. Apoliticul – tehnocratul, cum ar veni – nu sprijină niciun partid, probabil ăsta fiind motivul pentru care premierul Dacian Cioloș le-a cerut membrilor Cabinetului să-și dea demisia dacă participă la alegerile din 11 decembrie.
Sigur, acum situația e alta, după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Cioloș să-și exprime măcar adeziunea pentru o formațiune politică, dacă vrea să fie premier și după alegeri. Gesturile lui Voiculescu îmi trădează că acesta a prins din zbor mesajul.
E clar că un Guvern Cioloș 2 – dacă va exista vreodată – va fi sprijinit de PNL și USR, evident dacă partidul lui Nicușor Dan ajunge în Parlament. Și nu e singurul ”dacă” din ecuația formării unui Cabinet după alegeri.

Ministrul Voiculescu a făcut gesturi profund politice, fiind vorba de o perioadă electorală, iar explicațiile altor personalități care au semnat pentru USR nu sunt valabile și când e vorba de un membru al Guvernului. Participând la un eveniment electoral la PNL și semnând pentru susținerea USR, ministrul Vlad Voiculescu și-a manifestat disponibilitatea de a fi membru într-un Guvern viitor.
Pe de altă parte, când pe râul pe care tu vrei să navighezi merg două luntre și tu ai un singur fund…

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.