Care e diferenţa dintre întuneric şi tare? Întuneric e toată noaptea…

Motto: Eşti frumoasă ca o stele / Mi-ai rupt inima în doi/ Toate sufletele mele/ Bate pentru tu şi noi (folclor de pe net)

A reuşit cineva să înţeleagă şarada cu remanierea Guvernului Boc 3? Poate cineva să explice fără să se bâlbâie ce au vrut Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, Elena Udrea şi încă vreo doi potentaţi ai vremii când dădeau ca posibilă o schimbare a unor membri ai executivului. Speculaţiile, alimentate şi de putere, dar şi de opoziţie, au mers până acolo încât s-a vorbit şi de o posibilă schimbare a premierului Highlander. Întrerup pentru o maximă a gânditorului James Bovard:

Democraţia trebuie să însemne mult mai mult decât doi lupi şi o oaie care să voteze ce să mănânce la cină.

Toate discuţiile au încetat brusc după ce preşedintele a anunţat de la Cotroceni că nu se va face nici o remaniere, ţara având nevoie de stabilitate. În câteva secunde, discuţiile pornite după celebra frază cu bolşevizarea PDL au dispărut ca prin farmec. E drept că tot atunci au încetat şi discuţiile despre creşterea taxelor. A venit însă bomba cu reducerea unitară a salariilor lucrătorilor la stat. Acum urmează ca liderii sindicali să încerce să impună concedieri masive, cele faţă de  care protestau acum câteva săptămâni. Filmul e aşa, taxele ne omorau pe toţi, aşa că, precum în aforismul lui Bovard, am ales să moară toţi bugetarii, iar aceştia, prin reprezentanţii lor, cer acum să moară doar unii dintre ei. Acum, o frază din Winston Churchill:

Eu cred că o ţară care încearcă să prospere prin mărirea taxelor este ca un om care, stând într-o găleată, încearcă să iasă trăgând de mâner.

Revenind la remaniere, stau şi mă întreb dacă subiectul nu a fost aruncat pe piaţă pentru minştri şi nu pentru noi, publicul larg. Până la acel moment toţi vorbeau de investiţii, negocieri cu sindicate sau chiar protestau public pentru unele reduceri de cheltuieli. După… tăcere mormântală. Cu feţe serioase, ca la un parastas, toţi au îmbrăţişat soluţia majorităţii formate din Traian Băsescu. De efect! Între întuneric şi tare, miniştrii au ales tare.

Vreau să închei cu o maximă a finanţistului Douglas Casey, doar pentru a nu exista dubii în privinţa ajutoarelor străine:

Ajutorul extern trebuie înţeles ca un transfer de bani de la oamenii săraci din ţările bogate către oamenii bogaţi din ţările sărace.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Care e diferenţa dintre întuneric şi tare? Întuneric e toată noaptea…

 1. Acelceeste says:

  Dragule
  Care este diferenta intre si un crocodil???
  Este mai mult lung decat verde.
  Lung este tot timpul anului pe cand verde este numai pe burta.

  Rugaminte: cauta niste ochelari de motociclist sau de skior ca sa te protejezi cand scrii de praful aruncat in ochi. In felul acesta vom putea observa „scrisul protejat”.

  Atentie aproape nimic nu este ceea ce pare si aproape totul este doar un camunflaj.

  Daca ai sa vrei (si tu „vrei” mereu) odata si o data am sa-ti traduc din Sun Zi cate ceva si ai sa intelegi mai usor limba lui Cehov.

  cu drag
  acelceeste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.