Cine a adus acupunctura în România? Vlad Ţepeş

După pierderea, eu cred că definitivă, a majorităţii parlamentare, Guvernul Boc are de făcut nişte sacrificii de imagine pentru a putea supravieţui. Nu pentru a nu cădea, două treimi din Parlament nu cred că va strange repede Opoziţia, dar pentru a trece prin legislativ fie şi o lege despre apicultură. Semnul de slăbiciune e dat de faptul că au trecut destule ore deja şi cei care au votat moţiunea PSD nu au fost încă excluşi din PDL. Dacă e să ne luăm după declaraţiile războinice ale liderilor democraţi dinainte de vot, părea că “trădătorii” urmau să fie excluşi din partidul prezidenţial la numai câteva secunde după ce puneau bila albă în urna de aceeaşi culoare. Nu s-a întâmplat aşa. La UNPR pedepsele anunţate s-au aplicat cu celeritate. Se negociază rămânerea disidenţilor în partid doar pentru a se păstra aparenţa majorităţii? Posibil.

Poate că măsurile vor fi anunţate luni, după întrunirea forurilor de partid care iau astfel de decizii. Poate, la fel cum e foarte posibil ca lista celor excluşi să fie mai mică decât cea a parlamentarilor care au votat moţiunea. Bine, ce viaţă vor avea cei iertaţi de coasa partidului lui Boc, nu mai e nevoie să spunem! Considerând ce lovituri au primit de-a lungul vremii prietenii stabili ai PD…

Asta seamănă cu promisiunea că vor fi ridicate ţepe în Piaţa Victoriei, promisiune caricaturizată marţi de câţiva dintre protestatari. Seamănă şi cu un banc. Cică era ziua lui Vlad Ţepeş. Îl trezeşte o slugă, îi urează viaţă îndelungată şi îi spune: „Măria Ta, ţi-am pregătit în curte un cadou de ziua ta!”. Se duce vodă la fereastră, o deschide şi vede o mare de ţepe, în fiecare fiind un boier. „Sunt toţi? Ăsta da cadou!” Dar, deodată, vede că un boier mai mişca încă din buze. Nervos că unul se încăpăţâna să nu moară, vodă iese în pijama în curte şi se duce la ţeapa nefericitului. Se urcă pe o scară, îşi lipeşte urechea de buzele lui însângerate şi aude: „Happy birthday to you! Happy birthday to you!”.

Nu vă miraţi prea tare dacă anul ăsta, pe 4 noiembrie, vreunul dintre votanţii moţiunii va cânta, cât îl ţin bojocii, „Mulţi ani trăiască!”.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

One Response to Cine a adus acupunctura în România? Vlad Ţepeş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.