Consultanţii japonezi ai Guvernului Boc :))

La ora când am început să scriu acest text, votul pentru moţiunea de cenzură nu se încheiase, iar la ora când dumneavoastră îl citiţi sunteţi probabil plictisiţi de câţi oameni deştepţi v-au explicat ce aţi văzut la televizor. Nici nu aş fi scris despre Guvern, dar am un banc genial despre componenţa unui cabinet ideal pentru mersul înainte al ţării noastre. Şi foarte actual, pentru că e clar că multe nume ce par acum de nestrămutat vor deveni curând istorie. Aşa că, dacă tot e să apară noi „funerii” pe firmament, fiţi atenţi ce spune „umorul netului”: cică Traian Băsescu, văzând că nici o echipă de miniştri nu poate scoate ţara din criză, a adus nouă experţi japonezi să ne ajute: NIMIKA NUIMOKA, YASPAGA SHIDUTE, VREYPOSTU DAYBANU, UNDEYPLICU KATESPARG, WINOAKUMA KUOSUMA, FURATZARA KUTOTU, BAGABANY LABAYATU, TOTKUMITA MADESCURC, NUFURYTU FURYO.

Adică, stau eu şi mă gândesc, obligat de serviciu să mă uit la televizor, ce se schimbă, dacă toate cărţile rămân la un singur jucător-dealer. Ce contează unde e un Funeriu sau unde ajunge sau unde rămâne un Şeitan, sper că nu le-am greşit numele. A cui e de fapt lupta asta pe care o urmărim cu aproape acelaşi interes ca meciurile Campionatului Mondial? Cine câştigă şi cine pierde? Va fi mai bine sau mai rău? Nu ne vor mânca de vii şi următorii sau nu vor continua ăştia să ne ronţăie şi urechile pentru a-şi astâmpăra foamea din stomacul partidului?

Fiţi atenţi, intră Alinutza în petshop. „Bună ziua, aveţi iepuraşi din aceia mici şi drăgălaşi?” Vânzătorul o mângâie pe cap şi o întreabă: „De care vrei, fetiţo, din ăia albi, dulci, cu lăbuţele roz, sau din ăia negri, cu ochişorii strălucitori, ori din cei maro, cei mai mici şi blănoşi?” Alinutza se leagănă de pe un picior pe altul, pune mâinile pe genunchi, se apleacă puţin asupra cuştii cu iepuraşi şi spune: „Nu cred că pitonului meu îi pasă de culoarea blăniţei…” Sincer, eu cred că nici lor nu le pasă de „blăniţele” voastre.

P.S.: Urmează o remaniere. Sau meciul Coreei de Nord cu Brazilia.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Editoriale. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.