Jurnal de tătic. 9 x 365 = Offff!

De câțiva ani ani buni am răspunsul pregătit dacă Dumnezeu și-ar răsturna regulile vechi de când lumea și, ca prin minune, mama m-ar putea întreba din nou: Ce ți-ai dori de ziua ta?
Așa da uitării toate listele pe care le făceam când eram de-o șchioapă, cowboys din plastic, pistolul cu capse sau camionul cu remorcă. Aș spune, cu ochii în lacrimi: Mamă, ții minte prăjitura ta cu dulceață de caise? Aia cu blat crocant și cu zăbrele dulci de cocă arsă peste pătura de aur dulce și parfumat? Da, aia pe care o făceai mereu, de sărbători, de aniversări, duminicile când ne strângeai pe toți la masă! Da, exact prăjitura aia pe care speram mereu să nu o mai faci și apoi o devoram. Mamă, asta aș vrea de ziua mea.
Acum e rândul meu să pun întrebarea cheie:
-Alecsia, ce ți-ai dori de ziua ta?
Alecsia face 9 ani și, în timp ce-și micșorează ochii de prințesă, semn că ia o decizie importantă, gândurile mele o iau razna. Ce ar vrea să audă un tată de fată la întrebarea asta?

Să-i ceară luna de pe cer și el să-și demonstreze puterea pe care i-o dă dragostea de tată? Sau poate ea să spună: ”Vai, tati, iubirea ta îmi e de ajuns” și apoi să îl ia în brațe, așa cum făcea el odată, când trupul ei îi încăpea în palmă? Alecsia încă se codea să-mi dea răspunsul, așa că mai aveam timp de-un vis sau două. Cum ar fi ca fiica întrebată să spună: Tati, vreau să-mi mai dai odată căldura de la pieptul tău? Sau să rostească vorbele pe care tu nu mai cui să le spui: Vreau să primesc pentru tine o prăjitură cu dulceață de caise, cea cu rețeta trasă la xerox dintr-un almanah de pe vremea bunicii, cea al cărei gust îl uiți mereu, nu știi cum să-l botezi și apoi, când nu-l mai ai, ți-l amintești brusc mușcând o caisă prea coaptă de pe o tarabă din Obor…
-Tati, m-am hotărât. Tati, mă asculți?
Sigur că a vrut și lucrurile pe care în mod normal și le dorește un copil, dar și-a mai dorit ceva, iar în rândurile astea se află cadoul special.

Foto Alex Mazilu

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

One Response to Jurnal de tătic. 9 x 365 = Offff!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.