Jurnal de tătic. Dedicat unei femei frumoase

-E o femeie foarte frumoasă.
-Frumoasă rău?
Era evident că nu pot scăpa de Sofia doar cu o descriere sumară, așa că…
-Uite, Tati, a văzut-o o dată. E o femeie înaltă, mlădioasă…
-Ce e aia mlădioasă?
Sofia va face 6 ani în toamnă și i se clatină primul dinte de lapte! Ca să o scot de sub vălul aducător de frig al fricii am apelat la mult iubita poveste a Zânei Măseluță. Ba chiar, încă de la primul semn că dințișorul va cădea, am umblat prin sacul cu vechituri, am ales un bănuț de argint cu efigia Regelui Carol I, l-am curățat până și-a căpătat strălucirea de odinioară și mi-am pregătit o poveste despre primul Rege al României. La fel am făcut cu Alecsia și acum una dintre comorile ei de preț este o monedă cu Regele Mihai.
Vaaaai, ce prostie am scris! Eu n-am făcut nimic, Zâna Măseluță a adus bănuțul cu Mihai, acum câțiva ani! Eu doar am spus câteva povești unei copile care adormea la pieptul meu, strângând în palmă chipul de care i se legau visele.
-Tati, ce e aia mlădioasă?

-Înseamnă că e slăbuță, finuță. E blondă, are părul ca aurul, ochi mari, strălucitori, fața e mereu luminoasă. Te așteaptă să adormi și apoi strecoară mâna albă și tare ca marmura sub pernuța ta. Să nu uiți să pui dințișorul acolo. O să îl ia și în locul lui o să găsești dimineața un cadou. Cine știe, poate chiar un bănuț cu o poveste frumoasă.
Mă privea și își mângâia dintele de copil.
-Auzi, Zâna știe să facă de mâncare?
Nu mă așteptam la întrebarea asta, dar am improvizat:
-Da!
-Și cașcaval pane?
-Clar!
-Ah, Tati, atunci e clar, Zâna Măseluță e mama! Ai descris-o perfect!
PS Când a căzut dintele, Sofia era la bunici, așa că, aproape de miezul nopții traversez parcul care ne desparte. În mână strâng un bănuț atât de strălucitor că noaptea-mi pare zi. Ce caut? Păi cum să se trezească Sof fără a găsi o poveste în locul dintelui? Lângă mine merge o femeie înaltă, mlădioasă, cu părul auriu. Cu o mână ca de marmură se ține de brațul meu și mă strânge de fiecare dată când i se pare că nu o ascult. Și vorbește tot timpul.
Acasă am lăsat pe masă o porție zdravănă de cașcaval pane, dar cine îndrăznește să refuze o misiune primită direct de la Zâna Măseluță?
PPS Vacanța copiilor combinată cu astenia de primăvară a părinților ne așteaptă clipe minunate!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.