Jurnal de tătic. Ferește-te de prinți, fata mea, chiar și atunci când îți fac daruri!

Eu cred că un tată de fată care poate spune la sfârșitul vieții că nu s-a temut niciodată de nimic nu a trecut cu adevărat prin viață. Eu recunosc, unele lucruri îmi dau fiori.
O să notez în pagina asta de Jurnal un eveniment din categoria: ”De ce are fire de păr alb până și un tată de fete chel ca un bec”!
În viața noastră și-a făcut loc de câțiva ani un băiețel, colegul și prietenul Alecsiei încă de când erau amândoi la grupa mică de la grădiniță. Acum sunt în clasa a doua și tot mai mereu îi vezi împreună.
Am apucat să vă spun că tații de fete au parte în viață de mulți fiori? Cred că da. În următorii ani o să vă mai vorbesc despre asta. Sigur!
Băiețelului blond ca un bulgăre de soare îi spunem simplu în discuțiile dintre noi: ”Prințul”. Porecla o are de când aveau 4 ani și se pregăteau pentru prima lor serbare. Alecsia era – NORMAL! – prințesă. M-am trezit că ne sună mama băiețelului și ne întreabă ce culoare are floarea de la mâna Alecsiei, ca să știe ce inel îi oferă… și așa i-a rămas numele, Prințul. Ne-a topit inima tuturor!
Între timp, familiile noastre s-au apropiat, iar copiii au rămas nedespărțiți.
Acum, după 5 ani, la petrecerea dată de ziua Alecsiei, Prințul iar a căutat un cadou special.
A bătut-o pe maică-sa la cap până a convins-o. Au ticluit și un plan.
La petrecerea care a avut loc acum, vineri, Prințul a venit doar cu un buchet de flori!
Abia după vreo două ore, la ușa locului de joacă s-a produs ceva agitație. Toți copiii au dispărut de pe ringul de dans, de la trambulină sau de la jocurile electronice. Toți erau la ușă.
Taman la petrecerea Alecsiei a venit Andra Gogan. Vocea din Soy Luna, inflexiunile din spatele doctoriței Plușica, alinturile din glasul Sofiei Întâi!

Urcă minunăția asta de fată pe scenă și îi cheamă lângă ea pe Alecsia și pe Prinț. Amândoi erau topiți ca două înghețate uitate-n soare.
Și atunci a venit anunțul: Soy Luna, Plușica, Sofia Întâi, Andra a spus că a fost invitată de Prinț și că recitalul ei e cadoul lui pentru Alecsia! Apoi a umplut sala cu un foc de artificii din sunete și a transformat în confetti toate zâmbetele de copii din jurul ei.
Bine, bine, o să spuneți, dar ce legătură are asta cu temerile unui tată de fete? Are, pentru că un tată de fete trebuie să se teamă de prinții care știu să facă daruri! Dacă nu mă credeți, întrebați-l pe socru-meu.
PS Alecsia era un pic cu nasul pe sus la petrecere. Am prins-o seara târziu,când ne uitam la primele poze și am văzut-o atât de serioasă lângă Andra. Am întrebat-o ce are.
-Nu te bucuri că a venit Andra? Chiar e un cadou frumos și știu că îți place Luna.
-Da, Tati, dar mai mult îmi place Shakira!
Prințule, pregătește-te! Dacă n-ai numărul de telefon al focoasei columbiene, începe să-l cauți!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

One Response to Jurnal de tătic. Ferește-te de prinți, fata mea, chiar și atunci când îți fac daruri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.