Jurnal de tătic. 3 inimioare însiropate de Sfântul Valentin

Pentru duminică iau trei inimioare. Îmi plac alea din pluș sângeriu, umflate ca obrajii unui copil care suflă spre un fulg de plop, necăjindu-l, nelăsându-l să se așeze pe pământ.
”La ce îți trebuie trei inimi de pluș?” poate va striga vreun trecător la mine.
Una pentru Alecsia. Are doar 7 ani, dar deja mi se pare că timpul aleargă pe lângă noi, precum pomii prin fața geamului de tren. Număr și mi se par nedrept de puțini anii care au mai rămas în care sunt singurul care-i dăruiește o inimă la care se uită, o strânge la piept, își îngroapă fața-n ea și râde, cum numai soarele de primăvară timpurie știe să o facă.
A doua e pentru Sofia care, la 3 ani, se bucură de orice dar. Cât de mic sau de mare, darul îi aduce un zâmbet, o clipă de joacă și apoi e abandonat. Dar clipa aia în care cadoul e Lumina Lumii face cât o cură de apă și soare pe cea mai dulce plajă din lume. Plus că spune un ”Tati, te iubesc!” când primește ceva de mă topesc.
A treia, în fine, nevastă-mea e cam ofticoasă și n-aș vrea ca prețul unei inimioare de pluș să-mi strice duminica.

jurnal 96

”Ești un fandosit, care alimentează o porcărie care stoarce banii proștilor!”
Posibil, trecătorule, dar vreau să îți spun ceva. Nu ca să mă scuz, ci doar pentru că poate cândva vei iubi.

Nu-mi place Valentin și melasa grețos de dulce în care se scaldă. E clar un uriaș portofel care strânge un bir anual de la proști de pe întreg mapamondul. Nici Dragobetele nu mă entuziasmează, prea ți-l bagă pe gât, odată cu o doză de daci liberi și de mistere de sub Bucegi. De când eram mic, preferam să înghit o cretă întreagă, în speranța că febra mă va ține departe de fete pe 1 Martie. Roșeam tot și mă simțeam țeapăn ca un coșar din tablă, când întindeam un mărțișor și îngăimam ”Uite, un semn de primăvară!” 8 Martie era Ziua Mamei, dar mă murdăream tot de polen, cărând și un buchet pentru învățătoare. Mă frecam cu apă și uniforma arăta de parcă mă dădusem cu muștar.
Nu, nu îmi plac festivismele astea ale Dragostei!
Dar… duminică voi lua 3 inimioare, din acelea grase, din pluș. Pentru că simt că nu sunt destule ocazii să le spun că râsul lor de muieri alintate umple toate portofelele inimii!

Foto amfoto.ro

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

One Response to Jurnal de tătic. 3 inimioare însiropate de Sfântul Valentin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.