Jurnal de tătic. Ce idei îți vin dacă te uiți la ”Schimb de mame”!


Sâmbătă mă uitam cu Alecsia la ”Schimb de mame” și ne-a venit o idee. Sofia și Silvana erau plecate, iar noi rămăsesem singuri acasă. De obicei ăsta e momentul când îți vin ideile. Mai ales că, lipsind din peisaj orice persoană capabilă să te contrazică, ideile par și realizabile.
Alecsia se cam ciondănise cu maică-sa și au ajuns și la pedepse. Micuța de 8 ani nu avea tot weekendul acces la telefonul mobil, iar maică-sa fusese pedepsită de fiică să meargă în vizită doar cu Sofia: ”Să vezi și tu, Mami, cum e să ai grijă de Sof!”

jurnal 21

Această ultimă afirmație i-a atras Alecsiei un supliment de pedeapsă, ”Fără desene până luni!” Nu am apucat să intervin, deși eram direct interesat în rejudecarea cauzei, pentru că Silvana a ieșit val-vârtej din casă, urmată de Sofia care afișa aerul superior al curtezanei care e de partea norocoasă a trenei reginei-mamă.
Care era interesul meu în pedeapsa Alecsiei? Simplu, când e pedepsită astfel, Alecsia se proțăpește pe canapeaua din sufragerie și decretează: ”Mă uit la ce se uită Tati!” Din acel moment devin un deget fără minte proprie care doar apasă butoanele telecomenzii.
Dacă dau pe un film, aud o voce speriată lângă mine: ”Tati, omul ăla mai trăiește dacă i-a tăiat capul?” Pun pe știri, Alecsia mărește ochii și cere lămuriri: ”Cine e Robor ăsta și de ce îl urăsc toți?” Într-un final cedez și mă prefac interesat de desene animate!

De data asta, periplul printre canalele tv m-a dus la ”Schimb de mame”. Tocmai vroiam să mut când Alecsia mi-a spus: ”Lasă aici!” Și atunci ne-a venit ideea.
-Ce idee v-a venit?
Am tresărit, tocmai scrisesem rândurile de mai sus, mult după ce familia s-a reunit, s-a împăcat și credeam că toți din casă dorm. Mă înșelasem. În spatele meu stă Silvana și după fulgerele din ochii ei nu cred că doarme.
-Eh na, o prostie! Dar de ce nu dormi?
Am să închid laptopul. Discuțiile în miez de noapte se termină întotdeauna prost.
Foto Alex Mazilu

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.