Jurnal de tătic. O expresie pe care nu o înțeleg: Mi se face părul măciucă

Nu mă întrebați de ce, dar ocolesc de câte ori pot expresia ”e trasă de păr”. Sunt atâtea alte feluri de a spune că o poveste e gogonată încât nu văd de ce trebuie să folosesc una care parcă nu merge cu ”frizura” mea.
De asemenea senzația de ”bad hair day” îmi e la fel de străină ca și ”PM sindrom” sau, când vreau să spun că îmi e frică, mă feresc de ”mi se ridică părul pe ceafă” sau de ”am albit de groază”. Lasă că limba noastră e atât de bogată că reușesc să mă exprim fără să mă oprească vreunul din vorbă ca să întrebe hâtru: „Ce ți se ridică?” Sau ”Unde ai albit?”
Totuși, recunosc, mi se face părul măciucă când vine vorba de…
-Tati, trebuie să-i scriu lui Moș Crăciun!

jurnal 28

Alecsia are 8 ani și nu știu cât mai e în mintea ei din vraja sărbătorilor cu alaiul lor de basme sau cât e ”vrăjeală” de viitoare femeie care știe că nu șnurul de Mărțișor te ferește de necazuri în casă ci bijuteria care atârnă de el!
Am zis să testez, să văd cum stă treaba. Nu că asta m-ar ajuta mult la recalcularea bugetului de sărbători, dar măcar știm cum stăm.

-Păi, știu eu, Alecsia, ai fost cuminte?
-Tu ce zici?
-Nu eu zic, Moșul are un catastif și acolo notează…
-Eu îi scriu și vedem ce zice!
-Scrie, dar nu e cam devreme?
-Nu, că are multe scrisori de citit, de căutat prin magazine. Numai de la noi are de citit trei scrisori.
-Trei?
Deja nu numai că mi se făcuse părul măciucă, dar parcă se și ridica pe ceafă, albea și îmi dădea o stare de ”bad hair day”!
-Cum trei?
-Da, eu, Sofia și Mami!
Uite că acum am parcurs fila de Jurnal și am văzut că poate nu e clar ceva. Nu mi se face părul măciucă dacă aud de sărbători sau moși. Dimpotrivă, ador sărbătorile cu avalanșa lor de bucurii. Când le văd cum se aliază toate trei, atunci mi se încrețește părul!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.