Jurnal de tătic. Sfântul Black Friday

jurnal 29
Foto Alex Mazilu

Discutam de ceva timp și eram pe punctul de a-i da dreptate Alecsiei: Black Friday are avantajele sale în fața moșilor Nicolae sau Crăciun. Ba chiar și față de ziua de naștere!
Pe scurt, teoria unei fetițe de numai 8 ani poate fi rezumată astfel: ”De Moș Nicolae trebuie să își aranjezi cizmulițele la ușă, să le cureți. Pentru Moș Crăciun trebuie să înveți cântece și poezii. Ba pentru ei trebuie să stai cuminte un an întreg! De ziua mea, petrecerea e mai frumoasă decât orice cadou. Tati, crede-mă, Black Friday e cea mai tare sărbătoare: stai acasă și vin darurile!”
Nu am avut argumente sau poate că nu m-am concentrat îndeajuns. Oricum fetița nu-mi mai acorda atenție, împreună cu mama și sora ei era deja în fața laptopului, sărbătorind Black Friday. Cu cardul meu alături!

Dar, cum nu e bine să stai singur la marea sărbătoare a arderii banilor pe altarul consumului, m-am alăturat și eu corului de chicoteli fericite. La fix ca să o aud pe Sofia spunând:
-Asta i-o luăm lui Tati!
-Sof, ce să facă tata cu o căciulă roz? Ne-o luăm noi.
Câteva taste lovite cu măiestrie și căciula era deja în coș. M-am uitat peste umărul lor și am văzut că numele clientului era ”alecu”.
Ce-or crede oamenii ăia despre mine? În doar câteva minute mi-am luat o pereche de cizmulițe roșii, una de ghete aurii și o căciulă roz. De când vorbesc cu dumneavoastră am mai luat o căciulă. Argintie.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.