Jurnal de tătic. Sofia ”mileasă”


E adevărat că nu toți părinții de fete au norocul soacră-mii, dar speranța moare ultima. De obicei, coliva speranței părinților de fată se numește tortul miresei. Nu am ajuns acolo, nici măcar nu sunt pe aproape, doar acasă am una de 7 ani și una de 3. Dar asta nu înseamnă că nu reacționez deja la cuvinte oribile, ca ”nuntă”, ”iubit”, ”mireasă”.
Acum câteva zile, Alecsia și Sofia au pus mâna pe două bucăți uriașe de plastic de împachetat, știți care, din ăla cu bule care se sparg între degete. Au pocnit ele cât au pocnit și apoi le-au găsit altă întrebuințare. Alecsia s-a înfășurat cu a ei și a decretat:
-Sunt o prințesă!
Și s-a rotit de parcă plasticul era țesătură din lacrimi de îngeri. De fapt, chiar așa era. Plutea frumusețea în jurul ei.
Sofia s-a îmbrăcat și ea în pungă.

jurnal 118

Îngerilor le-au secat lacrimile, țesătura ei era din parfumul florilor de cireș.
-Și tu ești prințesă?
S-a mai rotit o dată, admirându-și ”rochia”.
-Nu, tati, sunt mileasă!
Recunosc, nu pot întotdeauna să mă scufund cu totul în jocul lor. Uneori, temerile mele de om matur îmi țin capul deasupra apei.
-Cum mireasă?

-Mileasă.
-Sofia, prințesele sunt mai frumoase decât miresele.
Am lăsat-o pe gânduri. Cred că în sinea ei nu mă credea.
Dar, lăsând-o pe micuța Sofia pradă dilemei frumuseții, să știți că nu sunt singurul nebun din familie care vorbește de căsătorie. În timp ce eu sunt mai practic – și mă gândesc doar cu câte gloanțe se gonește un pretendent – Silvana are probleme mai femeiești.
Ieri seară, scrie nevastă-mea pe Facebook: << Întrucât Alecsia se consideră o bună "gospodăreasă", a stabilit faptul ca nu mai e foarte mult timp și își va găsi prințul cu care să se mărite. Reacția mea, evident, a fost că nu e cazul să se grăbească. Răspunsul ei: "Ba da, mami, pentru că îl voi găsi foarte greu! Trebuie sã fie frumos ca tati și deștept ca mami !... " Ok ! Oare să intervin sau să o las că are timp să se răzgândească? Nu știu cum le stabilește ea invers ?! Trebuie să fie frumos ca mami și deștept ca tati ! P.S. Mai are o dilema... "Dacă prințul meu are păr... oare să îl rad pe cap să arate ca tati ?" :))))) >>

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.