Jurnal de tătic. Bărbații care dispar odată cu ciclul femeii iubite

Înainte de a avea fetele…

jurnal 36

… mă întrebam, privindu-i pe alții cum dau în mintea copiilor, unde dispar bărbații după ce ajung tați? Se duc pe apa sâmbetei, dispar odată cu ciclul femeii însărcinate?
Am cunoscut sute de oameni, într-o viață pe care Dumnezeu mi-a dat-o plină de aventuri, am văzut bărbați care încleștau mâna pe prăsele la o simplă vorbă-n vânt și apoi i-am văzut umblând în patru labe, cu un cowboy de juma’ de metru în spinare, care le dădea palme peste fund.
Râdeam de ei!
Am văzut oameni care printr-o propoziție mutau fabrici dintr-un oraș în altul și apoi am râs de ei când plângeau de ciudă că nu pot repara mânuța unei păpuși.
Am dat, în preumblările mele, și peste bărbați care ascundeau ce simt – sau poate chiar nu simțeau nimic – și copii lor erau doar o sursă de iritare… dar nu la ei mă gândesc astăzi, ci la… cred că i-am caracterizat perfect, la bărbații care dispar odată cu ciclul femeii iubite și se transformă în uriașe păpuși mișcătoare, spre bucuria unor țânci.
Mă gândesc la durul de profesie care mânuiește biberonul ca pe un șiș. Și nimerește gurița care se ferește, cu precizie de chirurg. La influentul care, exasperat de o mutriță plouată, se pune în genunchi ca să aranjeze o cută încăpățânată a fustei. Mă gândesc la mâinile obișnuite să rupă gâturi sau să semneze sentințe care aproape se schilodesc, decupând trandafiri de hârtie. Sau la tipul învățat să dea ordine, care, în toiul nopții, mârâie în surdină un ”nani, nani, puișor” de vibrează căluții de pluș din leagăn.

Râdeam de ei, până acum vreo șapte ani. Râdeam când vedeam namile cu baloane, scheletici cu sânge rece jucând șotronul, rockeri care urlă ”Are mama o fetiță”.
Sunt haioși. Sunt tați. Copilul din ei a renăscut când ceva s-a născut în preajma lor.
Mă gândesc la ei și… curăț un bătrân Smith & Wesson, pe care nu l-am scos de mult din seif. Pur și simplu nu am mai avut nevoie de el. Am alte jucării.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.