Jurnal de tătic. Cum am petrecut Ziua fără Pantaloni la Metrou

Recapitulăm: Sofia, 3 ani și jumătate, Alecsia, aproape 7 ani, Mitzu, 13 ani, Silvana…
-Ce faci tu aici?
Privirea Silvanei e fixată pe laptop, ca un magnet cu o reclamă la bere, pus pe ușa frigiderului unui antialcoolic anonim.
-Scriu la Jurnal, pentru că doamnele de pe net așteaptă…
-Așteaptă să afle câți are nevastă-ta? Ia nu mă mai băga pe mine în chestiile astea!

jurnal 82

-Te și scosesem, că nu tu ești problema mea azi!

Ok, recapitulăm, Sofia 3 și jumătate, Alecsia, aproape 7 ani, Mitzu, 13 ani. Cu ultima nu-mi fac probleme, e pisică majoră, sterilizată, nu are decât să umble-n metrou cu pantaloni, fără sau chiar și fără chiloți, însoțită de Motanul Încălțat!
Dar fetele?
Nu îmi dau seama cum ar fi dacă, peste ani, vreuna dintre fetele mele, crescută și rămasă frumoasă, ar decide că lumea e de rahat și singura metodă să o trezească e să-i arate fundul.
Bine, băi retrogradule, dar la mare? Sau vrei și acolo să umble bietele fete cu salopetă?
Voci să te înjure sunt destule. Și răspunsuri sunt. De exemplu, la mare e … la mare. Toți ne scărpinăm uneori în fund, dar contează unde o faci. La masă, la birou, sunt câteva locuri unde, chiar dacă te prinde mâncărimea de fund, nu te salți pe-o bucă și nu te pornești să o sfărâmi între degete.
Și dacă nu ar fi pozele și dacă peste ani nu va mai conta dacă e unul în chiloți în metrou sau în cămașă de noapte, m-ar deranja dacă fiică-mea ar fi oaie în turma unor mesaje inepte.
Asta cred că m-ar durea mai tare. Dar și aici e o problemă. Poate mintea părintelui să înțeleagă toate mesajele copiilor? Dacă ar fi fost vreodată altfel, nu ar fi apărut nicicând protestele tinerilor.
Nu. Asta e clar. Poate eu văd plimbarea în chiloți prin metrou ca pe o tâmpenie, dar un tânăr poate simte că așa își exprimă nemulțumirea că… nemulțumirea că în metrouri nu se merge în chiloți.
Care are dreptate?
PS Cum mi-am petrecut Ziua fără Pantaloni în Metrou? Normal, doar câteva minute mi-am irosit gândindu-mă la ce aș simți dacă fetele mele ar fi participat la un astfel de protest. Apoi am văzut că mai nimeni nu a fost la des-pantalonare. Și mi-am dat seama că or fi multe subiecte pe care generațiile nu se înțeleg, dar, indiferent de vârstă, toți știu să ocolească o băltoacă de noroi pusă de alții în drumul lor.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.