Jurnal de tătic. Eu cred că fericirea este…

Probabil că există miliarde de definiții ale fericirii, cam tot atâtea câți oameni sunt fericiți, dar, pentru mine, fericirea înseamnă păr moale și voaluri colorate.

jurnal-52
Foto Oxana Panfilov

Habar nu am ce e fericirea, dar cred că are legătură cu sfârșitul unei zile de rahat, în care te-a urmărit gândul că sigur va veni momentul în care o să închizi ochii, o să asculți ” God’s Gonna Cut You Down” și o să visezi cum sucești gâtlejuri. Tresari dacă vorbește cineva mai tare lângă tine, strângi pumnul ca și cum ai avea acolo un craniu de dușman. Apoi ajungi acasă și te trezești că dansezi prin casă A Ram Sam Sam.
Când fetele cad pradă viselor din brațele de pluș ale nopții, te închizi cu un laptop și o pipă. Închizi ușa între tine și lume. Pui căștile…

… te pregătești să cauți Johnny Cash și abia aștepți să simți în palme savoarea vărsării nervilor stăpâniți o zi întreagă. Când colo cauți melodii marocane vechi…

P.S. A Ram Sam Sam este un joc marocan. Un copil cântă, ”dictând” mișcările pe care le au de făcut ceilalți participanți la joc. În lumea noastră ajunge abia în 1960, când e prelucrat de folkiștii englezi de la The Spinners. Zece ani mai târziu, în interpretarea lui Rolf Harris, cântecul ajunge la inima copiilor din întreaga lume. Redevine un joc.
Din păcate pentru tabloul pur al unui joc ce traversează secolele, Harris, la 86 de ani, este acum într-o închisoare australiană, pentru molestare de minori. Dar cântecul rămâne un superb omagiu adus inocenței.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.