Jurnal de tătic. Am nevoie de un copil balaur

Ați ascultat vreodată de sfaturile primite în creșterea copilului? Țineți cont de miile de învățături care îl bombardează pe orice părinte? De pe net, de la bătrâni, de la tineri, de la tot felul de doctori de ocazie, oameni care-ți împărtășesc propriile experiențe sau cele pe care nu le-au trăit tocmai pentru că abia citiseră un sfat de aur!
În cele mai mici probleme, îți dai seama că ai nevoie de mai mulți copii ca să poți să aplici tot ce auzi sau citești doar în primele clipe după ce îți apare o dilemă.
Fularul la gură…
Sau nu…

jurnal 88

-Ce faci, domnule, omori copilul!
Aproape întotdeauna cei care-ți dau sfaturi au un ton care să sublinieze că puțin lipsește să faci un pocinog ireparabil. Puținul e chiar stropul lor de înțelepciune pe care ți-l împărtășește.
-Ții copilul cu gura descoperită-n ger? Pune-i fularul la gură. Am citit că…

”Am citit că…” Asta e fraza cheie când primești un sfat. Unde a citit respectivul? Îți pui problema că nu l-ai văzut niciodată cu o carte în mână, ci doar ghemuit asupra tabletei, telefonului sau calculatorului?
-Ești nebun? Îmbolnăvești copilul. Dă-i jos fularul!
Altul a citit cum se formează bacteriile, cum virușii nu mai îngheață…
Ce faci? Dacă ar avea copilul două capete, ar fi ușor, la unul îi acoperi gurița, în timp ce la celălalt o lași liberă. Sigur, asta nu rezolvă toate problemele, necesar ar fi un balaur cu șapte capete și, evident, șapte guri, pentru că ””Fular de mătase, să nu folosești decât fular de mătase!” sau ”Lână! Orice fular care nu e de lână produce…” și tot așa.
Până la urmă, soluția găsită de noi e simplă. Pornim cu fularul la gură și apoi copilul simte dacă se încinge sau se sufocă și îl potrivește el cum îi dictează instinctul.
Dar suntem deschiși la sfaturi.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Jurnal de tătic. Bookmark permalink.

One Response to Jurnal de tătic. Am nevoie de un copil balaur

  1. Mirela says:

    Eu copiilor mei (am doi)nu le -am pus fular la gura.Am mers pe principiul ca si-l va da jos(de ex.nu am reusit niciodata sa-i convig sa-si puna ciorapi in casa), eu il voi pune la loc si tot asa…astfel sigur vor raci, pentru ca vor lua contact ba cu aer rece, ba cu aer cald..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.