Cadoul ideal pentru 8 Martie

O felicitare, o felicitare care cântă, una care nu cântă, o melodie…

Middle of the Road – Chirpy Chirpy Cheep Cheep

Un maimuțoi de pluș, un cățel de pluș, un ursuleț care spune ”I Love You!”, unul care tace, un buchet de trandafiri, roșii – doar o iubesc, galbeni – sunt gelos, albi – e a mea, ghiocei, viorele – nu au apărut, un coș de flori, un ghiveci cu o zambilă, un batic cu o mandala, unul alb, o eșarfă croșetată, una de mătase cu imprimeu, o broșă, sopârlă, cățel, pisică, iepuraș – nu, ăsta e de anul trecut, chinezesc, un medalion, cruce, bănuț, cristal, o carte, două cărți, trei cărți, un disc, o colecție de discuri, o poezie, copiată, inedită, un mesaj pe telefon, un telefon, smartphone, tabletă, laptop, un joc pentru calculator, un film, o seară la film, o cină, acasă, în oraș, o seară cu fetele, fără mine, stripper, un weekend la munte, la mare – pfiu, acolo e dezastru, la Paris, o bluză, de mătase, tricotată, o vestă de blană, blugi, o pălărie, desuuri, negre, roșii, transparente, un animăluț viu, cățel, pisică, broască testoasă, șarpe – și cine are grijă de ei, un tricou cu poza ei, cu poza mea, cu o poză cu noi doi, cu Banderas, cu o inscripție inteligentă, cu una haioasă, luna de pe cer, un colier, de perle, de aur, de argint, o geacă, un inel, cu piatră, cu un cristal, o verighetă, două, un ceas, automatic, electronic, de design, robot de bucătărie, fierbător, placă de păr, cană în formă de floare, cu flori pictate, cu flori încustrate, cană cu mutra mea, cafea, arăbească, braziliană, țigară electronică, brichetă, mare, mică, cu cristale, suflată cu aur, pernă, în formă de inimă, de oiță, iepuraș, portchei, din piele, de aur…

Ce repede a trecut 8 Martie! Și n-am apucat să mă hotăresc… Lasă că vine ziua ei.

PS Middle of the Road e o formație din Scoția, formată exclusiv din tineri care nu au studiat niciodată muzica… dar au revoluționat-o, trecând, în 1971, bucuria de a trăi tipică hippy prin tonalitățile și instrumentația muzicii country. Din melodiile lor, însă, aveau să se inspire și primele formații de disco, printre care și ABBA.

În 1971, o coafeză, un supraveghetor de zbor, un cameraman și un agent de vânzări, decid să încerce ca profesioniști ce încercau deja de ceva ani ca amatori, să cânte. Încercaseră muzica latină, rockul, dar nu reușeau să aibe succes. În 1971 s-au mutat în Italia, alegând și numele formației, o aluzie directă la gipsy – hippy, stilul pe care voiau să-l adopte. În Italia, un compozitor în care propria firmă de impresariat nu avea încredere, Lally Stot, le-a oferit gratuit piesa Chirpy Chirpy Cheep Cheep. Aveau să nască un stil nou!

Totuși, dincolo de piesele de pe primele 2 albume, scoase ambele în 1971, Middle of the Road nu a mai ajuns niciodată în topuri. Practic, cei 4 cântă și acum împreună, în special în cluburi din Europa.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.