Bluesul ciorapilor cu ceapă

De câteva luni bune, nu e zi de la Dumnezeu în care să nu vezi pe Facebook pe cineva că ”șeruiește” știrea că niște cercetători au descoperit minunea pe care o face o felie de ceapă pusă noaptea în ciorapi.
De ceva timp, eu mă întreb dacă ăștia de o propagă au și încercat șmecheria.

editorial 5 februarie vineri

”O felie de ceapă pusă în șosete vă poate schimba viața!”
Ah, de-aș putea să ”click aici” și să văd cum e seara la ăștia în casă.
Vine el în dormitor. Se scarpină sub burtă și ”gândul cel de jos” e străfulgerat de amintirea vreunei poze de pe net. Din lipsă de altceva, merge spre nevastă-sa. Se oprește în ușă și nările-i freamătă ca ale cerbului care simte miros de lup la izvor:
-Ce pute aici?
-Ce pute, dragă?
Țineți minte bancul ăla porcos – și complet misogin! – cu orbul care intră-n pescărie și strigă ”Fetelor!” Ei bine, eroul nostru intră la femei și strigă ”Batog cu ceapă!”
Alt titlu, aceeași știre: ”Ce se întâmplă dacă ții ceapa în șosete”
Păi, ce poate să se întâmple? Se împute.
Fie ceapa, fie piciorul, depinde de igiena fiecăruia.
Oricum, în știrea ”șeruită” în neștire suntem asigurați că picioarele vor mirosi mai frumos ca înainte de acest tratament! Asta înseamnă că înainte miroseau mai urât!
Brrr!
Studiul, suntem asigurați de propagatori, are legătură și cu ”leacurile din străbuni” și cu medicina tradițională chinezească.
Ce-ți mai poți dori de la un tratament?
Parcă văd prin pereții unui institut de cercetare din marea Chină.

Vreo mie de savanți – Ce să facem? E un institut mai mititel! – stau și se uită la resturile mesei de prânz. Tot felul de lucruri zac împrăștiate pe mese, ceapă, usturoi, frunze de salată, muguri de bambus, poate chiar și un oscior de maidanez.
Alături, cadou de la marele Partid Comunist, au un tir cu ciorapi, din ăia chinezești autentici, gata împuțiți, de nu mai trebuie să-i pună culegătorul de orez în cizma de cauciuc ca să le dea ”aromă”.
Pac! Unuia îi vine ideea salvatoare de a nu risipi nimic. Cheamă vreo două mii de subiecți – V-am spus, e un institut mai mititel! – și îi încalță pe fiecare cu o șosetă în care bagă și ceva de-ale gurii.
Dimineață, când se adună din nou savanții, verifică recolta din ciorapi. Ăla cu bambusul avea un muguraș nou. Nu e bun! Ăluia cu salata i se topise tot tratamentul și ciorapul era verde bolnăvicios. Ăla cu osul de câine avea doar o bătătură și un purice. Dar ăla cu ceapa…
Era sănătos tun, nu tu o bacterie, vreun acid gras pe el, sprinten și parfumat. Neștiind la ce să-l folosească, l-au făcut ziarist de știri dubioase despre diverse tratamente ciudate.
Și-am încălecat pe-o șa și v-am ”șeruit” povestea așa!

Foto Alex Mazilu

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.