De-a recensământul. Joc erotic pe tango

Adora zilele de sâmbătă. Cafeaua, muzica, un duș fierbinte și apoi… Întins în pat, cu mâinile sub cap, aștepta… era cel mai frumos moment al sâmbetei. Jocul lor… aproape o tradiție, inventată de ea și savurată de el. O auzea în camera de alături. Doamne, acum o săptămână a fost minunat! Stătea tot așa, ca acum, când a auzit ușa de la baie. De acolo venea un parfum înebunitor, de arome exotice. Ah, jocurile de sâmbătă, toată săptămâna carnea i-a tresărit când își amintea de atingerea ei udă, parfumată, fierbinte. Oare ce joc o inventa astăzi?

Nat King Cole – El Choclo

Muzică. Melodia lui, o iubea, înseamnă că azi îi pregătise ceva cu adevărat special. Poate cum a fost acum vreo lună. Atunci a fost dansul. Până atunci nu credea că ea ar putea vreodată să danseze așa. Își amintea cum aterizau hainele ei pe fața lui. Ca niște mângâieri incitante… Brusc a auzit ușa de la intrare trântindu-se. A sărit din pat. A tras ceva repede pe el. Ce s-o fi întâmplat? A cam lungit-o cu cafeaua, a tras de timp… asta o fi enervat-o! Da chiar așa încât să plece? Sufrageria era goală. S-a dus la ușă, poate o prinde la lift. A deschis-o disperat și, ușurare, era-n ușă. Sub pardesiul viu colorat visa să nu poarte nimic. Cel mult desuuri. Poate sunt alea negre. Se întinse s-o ia în brațe, dar l-a împins cu un gest oficial…

-Bună ziua, domnule, de la recensământ vă deranjăm. Pot intra?

Se prinse imediat în jocul ei. Se dădu din ușă și îi făcu loc.

-Luați loc, domnișoară!

-Doamnă, dacă nu vă supărați. Pot sta aici? Se așeză, iar ochii lui fugiră imediat spre nasturii de jos ai pardesiului… Erau cele negre! Pot începe? Trebuie să vă spun că azi e o promoție. Îi făcu cu ochiul… Dacă răspundeți corect, după fiecare întrebare voi scoate o haină de pe mine. Dacă mințiți, o haină de-a dumneavoastră va zbura!

La dracu’ cu toate jocurile din trecut, ăsta e cel mai tare! Răspundea mecanic la întrebările ei. Ea se prefăcea că nota și, tot automat, scotea ceva. Sub pardesiu era un costum din alea de mai mult dezbracă decât acoperă. Petalele lui se desprindeau de pe trupul ei lăsând-o gata de a rodi… Mă iubește, nu mă iubește? La dracu, mă iubește sigur! Hei, e clar gândurile lui o luaseră razna. Femeia rămăsese aproape goală, jocul se apropia de punctul culminant. Dorința era mai puternică decât răbdarea. Apoi, ca prin ceață, auzi următoarea întrebare:

-Cine e capul familiei dumneavoastră?

Se lăsă pe spate mândru, nu avea cum minți la asta. Cu ochii minții vedea dispărând ultima bucată de dantelă ce acoperea corpul râvnit. Vedea clar cum apoi o va lua în brațe și o va duce-n dormitor, cum o așează pe pat… Ce s-o mai lungească aiurea? Răspunsul:

-Doamnă dragă… nu-și putea ascunde un zâmbet… eu sunt. Eu sunt capul acestei familii!

Femeia se ridică, degetele mari depărtară elasticul bichinilor de carnea caldă a șoldurilor. Privirea lui era dureroasă. Se ridică și el. Brusc, ea depărtă mâinile de corp, elasticul lovindu-se de piele cu un zgomot sec, parcă spunând „Nope!”. Se așeză, îl privi șăgalnic cum a rămas blocat, neînțelegând nimic:

-Domnule, mințiți. Scoateți-vă bluza!

Ea se hlizea în continuare, dar pentru el jocul părea că se sfârșise.

PS Întrebarea din noul recensământ despre capul familiei este absolut răvășitoare și, totodată, o superbă nouă probă a faptului că mama proștilor e mereu gravidă!

PPS Trei mari dansuri au pus stăpânire pe sufletele oamenilor în ultimul secol. Se spune că valsul este simbolul flirtului ce va deveni dragoste de-o viaţă, aşa precum valsul miresei “povesteşte” drumul de la prima întâlnire la verighetă, rock’n’roll este hârjoneala adolescentină iar tangoul este jocul erotic pur, fără urmări pentru suflet, dar consumant pentru trup, precum flacăra unei pasiuni de-o noapte toridă. Se spune că în tangoul argentinian este simbolizat cel mai comun joc erotic din lume, cel al “nu-ului” spus de femeie, când adâncul sufletului său spune “da”. E vorba de acea mişcare violentă din cap când se depărtează de el şi apoi, sub forţa braţelor lui, care nu cedează cuvintelor ei, ea se întoarce la el şi apoi schiţează un sărut, cu ea căzută pe spate…

El Choclo, tradus de americani “Sărutul de Foc” când în realitate numele corect e “Porumbul”, e unul dintre cele mai cunoscute tangouri argentiniene. A fost scris, în 1903, de Angelo Villoldo, în cinstea patronului unui club din Buenos Aires. A făcut înconjurul lumii muzicale, fiind interpretat de zeci de staruri din toate stilurile. După mine, una dintre cele mai frumoase versiuni este a lui Nat King Cole. Cred asta poate fiindcă am avut onoarea de a o asculta pe vinil, în versiunea original, sau poate pentru că misterul piesei este întărit de vocea de catifea “întreţinută” de trei pachete zilnice de ţigări mentolate, viciu ce avea să-i aducă artistului moartea fizică,  dar a contribuit şi la nemurirea sa ca solist.

Nat King Cole a interpretat El Choclo în 1959 pe albumul Grandes Exitos, ce ar fi trebuit să continuie succesul din 1958 al albumul En Espanol.

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

2 Responses to De-a recensământul. Joc erotic pe tango

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.