La mulţi ani lui Alex Mazilu… şi mie!

Alex: Neatza! Ce faci?

Alecu: Uite ascultam asta:

Bob Seger – Turn the Page

Şi mă gândeam la fraza asta: „Rufele murdare se spală în familie… dar se usucă în public”.

Alex: Ce coincidenţă! Eu ascultam asta:

Metallica – Turn the Page


Şi mă uitam la poza asta:

Alecu: Da, ar merge, dar ce zici de asta: Vara, ochii bărbaţilor sunt mult, mult mai odihniţi. Probabil e absenţa efortului dezbrăcării din priviri…”

Alex: Hm, ar merge cu asta?

Alecu: Ştiu eu? Parcă prea o dăm în glumă, starea mea e prea proastă pentru glume. Mai bine: “Doamne, alungă-mi gândurile murdare, du-le unde o fi… dar împlineşte-le!”

Alex: Şi să o dau pe aia care-ţi place?

Alecu: Mai bine lasă, o să se spună că am luat-o razna! Să dăm ceva serios, de genul: “În România, toată lumea se pricepe la fotbal și politică. Inclusiv Ponta și Antonescu…”

Alex: Am exact ce trebuie la asta. Ce zici de asta?

Alecu: Ştii ce? Sunt ca-n bancul ăla cu “poţi să-mi fluturi şi un tramvai că eu tot la aia mă gândesc”! Aş posta ceva de genul: “Dumnezeu a creat femeia când şi-a dat seama că şi Paradisul era perfectibil!”

Alex: Am înţeles. Caut ceva în arhivă. Ce preferi cu Mădă sau Silvie?

Alecu: Hai să vorbim şi mai târziu că văd că nu avem nici unul inspiraţie. Ne-o veni vreo idee bună cu ce să dăm azi la rubrică…

PS Turn the Page a fost scrisă, în 1972, de country-rockerul Bob Seger, în timpul unui turneu. Nu a avut încredere că ar putea deveni un hit până în 1976 când a înregistrat o versiune live… de atunci piesa este un simbol al rătăcitorului modern. În 1998, cei de la Metallica au reinterpretat-o cu succes.  Între timp, normal, fuseseră mai multe cover-uri dar nici una de răsunet. Specialiştii spun că ascultarea celor două versiuni, Seger şi Metallica, descrie perfect cum rock-ul s-a desprins din country şi cum, după ce a evoluat, a început să-şi recaute rădăcinile.

PPS În urmă cu un an, Alex Mazilu şi cu mine am avut ideea scurtării la maxim a comentariilor zilnice, fiind convinşi că nu rămâne mai nimic din fluviul de imagini şi oceanul de cuvinte ce vă asaltează zilnic. Între timp, totul s-a transformat într-o prietenie, într-un dialog zilnic despre subiectele fiecăruia dintre noi, politică, economie, iubire, frig, cald… O discuţie în care unul încearcă să fie cât mai lapidar în cuvinte, iar argumentele celuilalt sunt poze… Nouă ne place, nu atât ce iese, cât plăcerea de a alege din cuvintele şi imaginile ce ne bântuie. Sperăm că şi vouă!

Comentarii via Facebook

comments

Publicat in Texte de vineri. Bookmark permalink.

3 Responses to La mulţi ani lui Alex Mazilu… şi mie!

  1. Pingback: Leagăn pentru toată copilăria… « Lunapatrata – Poezie,ganduri,muzica…

  2. Pingback: La multi ani lui Alex Mazilu… si mie! « StiriZiareRo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.